Ουρές χιλιομέτρων από βυτιοφόρα για πετρέλαιο θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη -Παράταση στη λειτουργία των ΕΛΠΕ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ουρές χιλιομέτρων από βυτιοφόρα για πετρέλαιο θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη -Παράταση στη λειτουργία των ΕΛΠΕ



Ουρές χιλιομέτρων κάνουν και σήμερα τα βυτιοφόρα έξω από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, καθώς εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης της τιμής του πετρελαίου έχει αυξηθεί η ζήτηση.
Αρκετοί είναι αυτή που θέλουν να εκμεταλλευτούν την πτώση της τιμής του πετρελαίου, προκειμένου να γεμίσουν τις δεξαμενές τους για τον επόμενο χειμώνα. Έτσι, από τα ξημερώματα τα βυτιοφόρα στη Θεσσαλονίκη σχηματίζουν ουρές, που εκτείνονται σε μήκος 3 χιλιομέτρων και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν τα 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, τα «Ελληνικά Πετρέλαια» ανακοίνωσαν ότι θα παραταθεί η λειτουργία των βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην Ιωνία Θεσσαλονίκης έως τις 8 το βράδυ σήμερα, κατόπιν ειδικής άδειας. 
 
Στην ίδια ανακοίνωση τα ΕΛΠΕ διαβεβαιώνουν ότι έχει διασφαλιστεί η επάρκεια του προϊόντος για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε ότι με νομοθετική παρέμβαση εντός της εβδομάδας θα δοθεί παράταση στο καθεστώς διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.