Η Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης για τα αδέσποτα του Δήμου μας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης για τα αδέσποτα του Δήμου μας



//Η ανακοίνωση της Παράταξης :


Σήμερα 4η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων αν τύχει και διασταυρωθούν οι δρόμοι σας με αυτά τα δυο σκυλιά της φωτογραφίας, μην τα φοβάστε. Είναι χορτάτα καθώς έφαγαν μετά την προχθεσινή μας σχετική ανάρτηση, έφαγαν χθες παραμονή της γιορτής τους. 


Ο λόγος για τον οποίο έφαγαν μόνο αυτά τα δυο από τις τόσες αγέλες που κυκλοφορούν στο χώρο του δήμου δεν έχει εξακριβωθεί! Πληροφορίες διάφορες -μέρα των αδέσποτων που είναι σήμερα- πλην ανεπιβεβαίωτες κυκλοφορούν, όπως πάντα, μεταξύ σοβαρού και αστείου:

1. Κάποια απομακρύνθηκαν, λέει, από νωρίς βλέποντας το κομβόι των αυτοκινήτων που τους πλησίαζαν με συνεργείο φωτογράφων κ.λ.π. 

2. Κάποια τρόμαξαν καθώς, εξ αιτίας του τραγουδιού που ακουγόταν από το πρώτο αυτοκίνητο :
«Κύκλωσε ο μπόγιας τα σκυλιά,
που γάβγιζαν στη γειτονιά….»
θυμήθηκε ένας γεροσκύλος με μνήμες dna, που είχε υπάρξει συντροφιά σε οικογένεια σινεφίλ κι είχε δει τη σκηνή Μπόγιας στην ταινία του Alan Parker με το Nicolas Cage, κι άρχισε να φωνάζει: «Dogcatcher - μπόγιας, πάμε να φύγουμε….»

3. Μερικά, μάλλον τα νεότερα, έκαναν χρήση του νόμου 4624/2019 περί General Data Protection Regulation …

Σήμερα, λοιπόν, επαναλαμβάνουμε Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, όπως και κάθε ημέρα περιμένουν να φάνε όλα τα υπόλοιπα και μαζί ξανά και τα δύο που πόζαραν για τις ανάγκες της διαφήμισης!!!. 

Χωρίς φωτογράφους και τυμπανοκρουσίες… τουλάχιστον να φάνε!

//Η Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης είχε προ ημερών είχε εκδώσει την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση:




Από ζώα συντροφιάς, … επικίνδυνα αδέσποτα!
Μέσα στο κλίμα των ημερών του «Σκληρού Απρίλη του ..2020», όπως έχει διαμορφωθεί τελευταία εξ αιτίας του …. αυτοπεριορισμού που επιβάλλουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19, περιμένοντας «Μες απ’ την πεθαμένη γη τις πασχαλιές, (να ανθίσουν) σμίγοντας θύμηση κι επιθυμία», μεταξύ του τίποτα των ειδήσεων των κοινωνικών δικτύων και των καναλιών και της γενικευμένης αβεβαιότητας για το μέλλον, προσμένουμε να ακούσουμε κάτι να χαρούμε! Το κλίμα όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα, επηρεάζει αρνητικά την κατάστασή μας γενικότερα. 

Με λύπη μας διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες για τρεις ανθρώπους θύματα των αδέσποτων σκύλων! 

Στις 6 Μαρτίου αδέσποτοι σκύλοι επιτέθηκαν στον 65χρονο Πέτρο Τσικάκη ενώ προπονούνταν νωρίς το πρωί για να τρέξει στον Αλεξάνδρειο Μαραθώνιο από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη. Και τελικά, …«Έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου (29 Μαρτίου) στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο 65χρονος, ο οποίος τα ξημερώματα της 6ης Μαρτίου είχε δεχθεί επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων στην περιοχή της Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη». Τραγικό… (Σημ. 1)

Στις 30 Μαρτίου διαβάσαμε: «Επίθεση από αδέσποτα δέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής ένας 22χρονος στη Θεσσαλονίκη….» Και αυτό το περιστατικό αφορά συμπολίτη μας, ευτυχώς και πάλι με την ευρύτερη έννοια, που είχε βγει για σωματική άθληση. Ο 22χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» (Σημ. 2)!

Ως εδώ μπορεί κανείς, με σκοπιμότητα εθελοτυφλώντας, να ισχυριστεί ότι αναφερόμαστε σε περιστατικά της ευρύτερης περιοχής και όχι του δήμου μας. Ότι τα αδέσποτα της περιοχής του δικού μας δήμου είναι χορτάτα, «εκπολιτισμένα» και ευγενικότερα… 

Το τρίτο όμως περιστατικό συνέβηκε εδώ, στην επέκταση της Θέρμης, καθώς «το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2020, γύρω στις 18:00, στην οδό Αθανασίου Διάκου 79, κοντά στη συμβολή με την οδό Ματσούκας, στη Δροσιά Θέρμης (Επέκταση)» γυναίκα δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο.

Απορούμε εάν τα μέλη του νέου, από 17 Δεκεμβρίου 2019, Δ.Σ. του Συνδέσμου Προστασίας Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ), που ξεκίνησαν τη θητεία τους με την προίκα των 50.564,73€ (Σημ. 3. Γραμμή υπ’ αρ. 55), βλέποντας τις αγέλες αδέσποτων που κυκλοφορούν στην επικράτεια του δικού μας δήμου, αισθάνονται ότι έχουν ευθύνη για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση που επικρατεί! Κι αναρωτιόμαστε τι νιώθουν οι δήμαρχοι για την αποτελεσματικότητα του Συνδέσμου Προστασίας Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τη διοίκηση του οποίου ανέθεσαν στους δικούς τους έμπιστους στους οποίους ανέθεσαν υποτίθεται τη φροντίδα των αδέσποτων της περιοχής.

Για το ακριβές του λόγου αντιγράφουμε (Σημ. 4):
«Πρόεδρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ εκλέχτηκε ομόφωνα ο κ. Αντώνης Ζαβέρκος, εκπρόσωπος του Δήμου Θερμαϊκού και Αντιπρόεδρος ο κ. Ματσαρίδης Στυλιανός, εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμαριάς, ενώ μέλη είναι ο κ. Γκιζάρης Στέργιος από το Δήμο Θέρμης, ο κ. Πενόπουλος Ιωάννης από το Δήμο Καλαμαριάς και η κ. Παντελίδου Ναταλία αναπληρωματικό μέλος επίσης από το Δήμο Καλαμαριάς.

Την Εκτελεστική Επιτροπή απαρτίζουν ο Πρόεδρος Ζαβέρκος Αντώνης, ο Αντιπρόεδρος Ματσαρίδης Στυλιανός και το μέλος Γκιζάρης Στέργιος ….»

Θεωρούμε προς το παρόν την κατάσταση δεδομένη και υπεύθυνους και αρμόδιους να την αλλάξουν τους ανθρώπους του ΣΥΠΠΑΖΑΘ. Αποφεύγουμε να αναφερθούμε αναλυτικά εδώ στις ευθύνες των δήθεν φιλόζωων που εγκαταλείπουν τα ζώα τους στο δρόμο!...

Τα τωρινά αδέσποτα υπήρξαν ζώα συντροφιάς και θέση δική μας είναι ότι το πρόβλημα είναι ζήτημα πολιτισμικό αφού η αντιμετώπιση κάθε έμβιου όντος αφορά την παιδεία και την ηθική μας ως άτομα μιας συγκεκριμένης κοινωνίας !

Η συμβίωση με τα ζώα φέρνει γαλήνη στην ψυχή του ανθρώπου και οφείλουμε να επιδιώκουμε συνειδητά το σεβασμό και την προστασία τους, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την ευζωία τους.

Είναι ολοφάνερο ότι, πέρα από όλα τα άλλα, απαιτείται και μια προγραμματισμένη και επίμονη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών με σκοπό την καταπολέμηση του φαινομένου της εγκατάλειψης σκύλων !

Καλούμε τους συμπολίτες μας που τυχαίνει να έχουν κακές εμπειρίες από αδέσποτα της περιοχής να καταγγέλλουν την επιθετικότητα των συγκεκριμένων ζώων στο αστυνομικό τμήμα ή στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ, να ενημερώνονται αν έχει ήδη τσιπ-ταυτότητα το αδέσποτο που τους επιτέθηκε και σε κάθε περίπτωση αφού έχουν και την «ταυτότητα» του αδέσποτου να κρατούν αντίγραφο της καταγγελίας τους !

1. https://www.voria.gr/…/thessaloniki-katelixe-o-65chronos-po…
2. https://www.voria.gr/…/thessaloniki-adespota-epitethikan-se…
3. http://www.thermi.gov.gr/info/?p=54643
4.https://kalamaria.gr/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%…/