Η Netflix κατεβάζει τον ρυθμό μετάδοσης δεδομένων για την αποφυγή διαδικτυακής συμφόρησης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Netflix κατεβάζει τον ρυθμό μετάδοσης δεδομένων για την αποφυγή διαδικτυακής συμφόρησης


Tη μείωση ρυθμού μεταβίβασης δεδομένων (δυαδικός ρυθμός εξυπηρέτησης) σε όλες τις μεταδόσεις ροής (streaming) της πλατφόρμας στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η εταιρεία Netflix, μειώνοντας στην πράξη την κίνηση κατά 25% στα ευρωπαϊκά της δίκτυα, με σκοπό να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.
Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν και του διευθύνοντος συμβούλου της Netflix, Ριντ Χάστινγκς.

Ο Μπρετόν είχε προτρέψει την πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο να χαμηλώσει την ποιότητα ανάλυσης των βίντεο της για να αποφευχθεί η συμφόρηση στο Διαδίκτυο.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν παρατηρηθεί πολλά προβλήματα στο διαδίκτυο. Όπως έγινε γνωστό, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη και σχετίζεται με την «επέλαση» του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί από το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών.

Καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι βρίσκονται εκτός εργασίας και απομονωμένοι στις οικίες τους, ακολουθώντας τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεών τους, ώστε να ανακοπεί η φρενήρη πορεία της πανδημίας COVID-19, τα συστήματα παροχής ίντερνετ δοκιμάζονται στα όριά τους, με συνέπεια να υπερφορτώνονται και να παρατηρούνται διάφορα προβλήματα.
protothema.gr