Συνέλαβαν τον οπαδό που αγόρασε χιλιάδες εισιτήρια της ομάδας του για να είναι μόνος του στις κερκίδες! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνέλαβαν τον οπαδό που αγόρασε χιλιάδες εισιτήρια της ομάδας του για να είναι μόνος του στις κερκίδες!



Συνελήφθη ο Ιάπωνας Κιγιόσι Σιμάμπουρα ο οποίος προκάλεσε σοβαρές απώλειες εσόδων στην αγαπημένη του ομάδα μπέιζμπολ.
Αγόρασε σχεδόν 1.900 εισιτήρια για δύο αγώνες της – και στη συνέχεια, ακύρωσε την αγορά – για να έχει περισσότερο χώρο στην κερκίδα και να τραβήξει την προσοχή της τηλεόρασης.

Ο 41χρονος,σύμφωνα με το newsit.gr, είναι φανατικός οπαδός της ομάδας μπέιζμπολ Orix Buffaloes της Οζάκα. Είχε μια ευφυή αλλά δαπανηρή ιδέα για να παρακολουθήσει την ομάδα του σε δύο αγώνες της εναντίον της SoftBank Hawks στο στάδιο Kyocera Dome στις 27 και 28 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Δημιούργησε 1.873 ψεύτικα ονόματα και με αυτά προχώρησε σε διαδικτυακή αγορά αντίστοιχων εισιτηρίων. Στη συνέχεια, και εντός του προβλεπόμενου χρόνου αλλά την τελευταία στιγμή ώστε να μην προλάβουν άλλοι να πάρουν τις θέσεις, ακύρωσε τις αγορές όλων των εισιτηρίων πλην του δικού του.

Οι Orix Buffaloes είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε άδειο στάδιο, είναι μια από τις τελευταίες ομάδες στην κατάταξη και πιθανά με τον μικρότερο αριθμό οπαδών.

Ωστόσο, ο αγώνας ήταν υψίστης σημασίας καθώς ήταν από τους τελευταίους της περυσινής περιόδου και οι SoftBank Hawks είχαν βάλει πλώρη για τον τίτλο του εθνικού πρωταθλήματος. Κατά συνέπεια, τα εισιτήρια ήταν ακριβά.

Μετά την έμπνευση του Σιμάμπουρα, οι Orix Buffaloes ανέφεραν απώλειες εσόδων ύψους 105.000 δολαρίων, ποσό αξιοσέβαστο για μια τόσο μικρή ομάδα.

Δεν ήταν δύσκολο να εντοπιστεί ο ένοχος, καθώς κατά την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων φαινόταν μια ευμεγέθης κηλίδα κενών θέσεων στις κερκίδες, με μία μόνον φιγούρα στο κέντρο της. Ήταν ο Κιγιόσι Σιμάμπουρα.

Ο Σιμπάμπουρα δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Ήθελα να παρακολουθήσω με άνεση τον αγώνα, χωρίς κόσμο γύρω μου» είπε στην αστυνομία. «Ήθελα να ξεχωρίσω (στην τηλεόραση)».

Σχεδόν έξι μήνες μετά, συνελήφθη με την κατηγορία για διαφυγόντα κέρδη επιχείρησης