Ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θέρμης. Ακολουθούν Κέντρα Πολιτισμού και Άθλησης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θέρμης. Ακολουθούν Κέντρα Πολιτισμού και Άθλησης


//Δελτίο Τύπου Δήμου Θέρμης:

Ξεκίνησαν οι προληπτικές απολυμάνσεις στον Δήμο Θέρμης. Σχολικά κτίρια, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Κέντρα Πολιτισμού και Αθλητικά Κέντρα, καθώς και ΚΑΠΗ μπαίνουν στο «μικροσκόπιο».

Συγκεκριμένα ξεκίνησε η απολύμανση των 64 σχολείων του Δήμου Θέρμης με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου. 

Η απολύμανση θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα των ημερών που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Με την ολοκλήρωση της σχολαστικής γενικής καθαριότητας όλων των σχολικών συγκροτημάτων από τις καθαρίστριες των σχολείων μας , προχωρά πλέον από το συμβεβλημένο με το δήμο μας και εξειδικευμένο συνεργείο η διαδικασία της ολικής απολύμανσης των χώρων των σχολικών συγκροτημάτων καθώς και των Δημοτικών Βρεφονηπιακών – παιδικών Σταθμών αλλά και των χώρων των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ).

Ακολουθούν όλα τα Κέντρα Πολιτισμού και τα κλειστά Αθλητικά Κέντρα της ΔΕΠΠΑΘ.
Η διαδικασία της απολύμανσης θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα κτίρια σύμφωνα με τις προδιαγραφές και οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο για την καλύτερη δυνατή συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας με τις Διευθύνσεις των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής και των δομών του ΝΠΔΔ.


Ωστόσο, πέρα από τις προληπτικές ενέργειες απολύμανσης της δημοτικής αρχής, θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά και τους εφήβους στο σπίτι, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου του κορονοιού.