Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης για το εκτεταμένο πρόγραμμα απολυμάνσεων στα κτίρια του Δήμου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης για το εκτεταμένο πρόγραμμα απολυμάνσεων στα κτίρια του Δήμου



Την απολύμανση των χώρων του Δημαρχείου Θέρμης καθώς και όλων των κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου αποφάσισε ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία εργαζομένων και πολιτών.

Στην κατεύθυνση αυτή ειδικό συνεργείο, χθες Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, αναλαμβάνοντας δράση νωρίς το πρωί, ξεκίνησε τη διαδικασία της απολύμανσης από το κτίριο όπου στεγάζονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης.

Στη συνέχεια οι άντρες με τον ειδικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει στολή και μάσκα ψέκασαν με απολυμαντικό υλικό όλους τους χώρους του δημαρχείου.


Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από τη δημοτική αρχή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού., το συνεργείο επισκέφτηκε και το δημοτικό πάρκινγκ, όπου προχώρησε στην απολύμανση όλων των χώρων αλλά και των γραφείων στην είσοδο του πάρκινγκ.

Η χθεσινή εφαρμογή ενός ευρύτατου προγράμματος για την απολύμανση των δημοτικών κτιρίων, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες συστάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, περιελάμβανε επίσης όλους τους κοινόχρηστους χώρους, τα γραφεία των εργαζομένων και τους χώρους υγιεινής στο εργοτάξιο του δήμου Θέρμης, τα γραφεία και τους κοινόχρηστους χώρους και της Οικονομικής Υπηρεσίας.



Όπως είναι γνωστό με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης απολυμαίνονται επίσης τα σχολεία και οι όλοι οι χώροι των δομών προσχολικής αγωγής του δήμου μας, οι χώροι των ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, τα Κέντρα Πολιτισμού όπως και αίθουσες και κτίρια πολλαπλών χρήσεων σε όλες τις περιοχές που ανήκουν διοικητικά στον δήμο Θέρμης.

Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι με απόφαση του δημάρχου οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές από την πρώτη ώρα εμφάνισης του προβλήματος της νόσου, εντάχθηκαν και αυτές κανονικά στο πρόγραμμα απολυμάνσεων που έχει καταρτιστεί από τη δημοτική αρχή.

Αναλυτικά απολυμάνσεις διενεργούνται σε όλα τα κλειστά αθλητικά Κέντρα – γυμναστήρια και χώρους άθλησης του δήμου και στα τρία ΔΑΚ του Νέου Ρυσίου, των Βασιλικών και της Θέρμης καθώς και σε όλα τα προπονητήρια του δήμου μας.


Εχθές Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 το εκτεταμένο πρόγραμμα των απολυμάνσεων στο δήμο Θέρμης συνεχίστηκε, στο ΚΕΠ Θέρμης και το ΚΕΠ Βασιλικών, στο κτίριο του τμήματος Ασφάλειας στα Βασιλικά, στο Ειρηνοδικείο, στην Κοινότητα Βασιλικών, στο Περιφεριακό Ιατρείο και το κτίριο της Πολιτικής Προστασίας Βασιλικών, όπου απολυμάνθηκαν όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι, τα γραφεία,, χώροι αποθήκευσης και αρχείων, οι αίθουσες συνεδριάσεων και φυσικά οι χώροι υγιεινής τους.