Citroën Ami: Το ηλεκτροκίνητο διθέσιο που οδηγείς χωρίς δίπλωμα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Citroën Ami: Το ηλεκτροκίνητο διθέσιο που οδηγείς χωρίς δίπλωμα



Το Citroën Ami δεν απαιτεί άδεια οδήγησης, αρκεί να είσαι 14 ετών στη Γαλλία ή 16 σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Η Citroën ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις λύσεις μικροκινητικότητας για μετακινήσεις εντός πόλεως, με ένα ιδιαίτερο ηλεκτροκίνητο όχημα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κλειστό διθέσιο scooter.

Το Citroën Ami δεν απαιτεί άδεια οδήγησης, αρκεί να είσαι 14 ετών στη Γαλλία ή 16 σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 5.5kWh και η αυτονομία του είναι 70km με μία φόρτιση, η οποία ολοκληρώνεται πλήρως μέσα σε 3 ώρες από συμβατική πρίζα στα 220V. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι τα 45km/h.


Ενδιαφέρουσα είναι και η προσέγγιση στη διανομή του Citroën Ami. Υπάρχει η επιλογή να πληρώσεις εφάπαξ €5999 για να το αγοράσεις ή να δώσεις προκαταβολή €2644 και στη συνέχεια να πληρώνεις €19.99 το μήνα για να το χρησιμοποιείς για 2 χρόνια. 


Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία Free2Move θα το νοικιάζει με μόλις €0.26 για κάθε λεπτό χρήσης, επομένως, εάν βρεθείτε σε κάποια πολιτισμένη χώρα της υπόλοιπης Ευρώπης θα έχετε τη δυνατότητα να το δοκιμάσετε!

Οι παραγγελίες για το Citroën Ami ανοίγουν στις 30 Μαρτίου 2020 στη Γαλλία και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Γερμανία. Για Ελλάδα,
τίποτα ακόμα.