Προσπάθειες δημιουργίας νέου Πολιτιστικού Συλλόγου ; Η ανακοίνωση του Κέντρου Πολιτισμού Καρδίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προσπάθειες δημιουργίας νέου Πολιτιστικού Συλλόγου ; Η ανακοίνωση του Κέντρου Πολιτισμού Καρδίας



Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου "Ο Ευμένης" Καρδίας σχετικά με προσπάθειες δημιουργίας νέου Πολιτιστικού Συλλόγου στην περιοχή:
" Με λύπη ενημερωθήκαμε από το διαδίκτυο για τις προσπάθειες συνδημοτών μας σχετικά με τη δημιουργία νέου πολιτιστικού συλλόγου. 

Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι δικαίωμα κάθε ομάδας πολιτών να δημιουργούν όποτε το επιθυμούν οποιοδήποτε σύλλογο. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να μειώνουν και να γράφουν ανακρίβειες για φορείς με παρόμοια δράση.

Το Κέντρο Πολιτισμού Καρδίας «Ο Ευμένης», ιδρύθηκε το 1995 με απόφαση του τότε κοινοτικού συμβουλίου. Από το 2011 λειτουργεί ως Κέντρο Πολιτισμού της ΔΕΠΠΑΘ του Δήμου Θέρμης.

Εδώ και 25 χρόνια προσπαθεί να αναπτύξει κάθε μορφή πνευματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας καθώς και να διατηρήσει και να διασώσει την παράδοσή μας.Μέχρι τώρα περισσότεροι από 2.000 συνδημότες μας (μικροί και μεγάλοι) παρακολούθησαν τα διάφορα τμήματα που λειτούργησαν. Αυτήν την περίοδο λειτουργούν εννέα τμήματα τα οποία παρακολουθούν 81 άτομα ενώ αλλά δύο τμήματα πρόκειται να λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες.


Για να λειτουργήσει ένα τμήμα χρειάζεται τουλάχιστον 8 άτομα. Για το τμήμα θεάτρου δήλωσαν πέντε άτομα συμμετοχή και κάναμε ανακοινώσεις στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς για να βρεθούν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, δυστυχώς όμως χωρίς επιτυχία. 

Κάτι παρόμοιο έγινε και με το τμήμα του σκάκι όπου εκδήλωσαν ενδιαφέρον έξι άτομα αλλά το τελευταίο διάστημα υπήρξαν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι και δεν αποκλείεται να λειτουργήσει νέο τμήμα.

Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους κατοίκους της Καρδίας να δηλώσουν συμμετοχή σε όποιο τμήμα επιθυμούν και δεσμευόμαστε ότι μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός θα λειτουργήσουν τα αντίστοιχα τμήματα. "