Το χωριό Διαφάνι υπάρχει και θα το βρείτε σε ελληνικό νησί -Γραφικά σοκάκια και παραδοσιακές ταβέρνες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το χωριό Διαφάνι υπάρχει και θα το βρείτε σε ελληνικό νησί -Γραφικά σοκάκια και παραδοσιακές ταβέρνες


Από τότε που άρχισαν να προβάλλονται οι «Άγριες Μέλισσες» στον ΑΝΤ1, όλοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στο Διαφάνι, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται το χωριό που χτίστηκε από την αρχή για τις ανάγκες της σειράς. Έχετε όμως αναρωτηθεί που να είναι άραγε το Διαφάνι; Υπάρχει στην πραγματικότητα;

Το πραγματικό Διαφάνι και όχι το Διαφάνι από τις «Άγριες Μέλισσες» βρίσκεται στην Κάρπαθο και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική ακτή του νησιού. Είναι ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι με ένα μικρό λιμανάκι, που είναι το επίνειο του παραδοσιακού και ιστορικού χωριού Όλυμπος.

Πρόκειται μάλιστα για έναν καταπληκτικό τόπο ότι πρέπει για ήσυχες διακοπές σε ένα υπέροχο περιβάλλον που προσφέρει φιλόξενα την ντόπια κουζίνα και φρέσκο ψάρι στα παραθαλάσσια ταβερνάκια της.


Σύμφωνα με το karpathos.gr το Διαφάνι μπορεί κανείς να το προσεγγίσει κανείς με καΐκι από την Κάρπαθο ή οδικώς. Απέχει 70 χλμ. από την πρωτεύουσα. Η περιοχή κατοικείται από τα αρχαία χρόνια ενώ οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως ένα μυκηναϊκό τάφο και άλλα σημαντικά ευρήματα που φυλάσσονται στο Βρετανικό μουσείο.

Οι βοτσαλωτές παραλίες Διαφάνι και Βανάντα φημίζονται για τα καθαρά νερά τους, ενώ στο χωριό Διαφάνι υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτιο και φρέσκα ψάρια στις παραλιακές ταβέρνες του χωριού.


Από εδώ με καίκια μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί της Σαρίας, που βρίσκεται βόρεια της Καρπάθου, και εκεί να απολαύσετε το μπάνιο σας σε απόμακρες αλλά καταγάλαγες παραλίες. 

Στην Σαρία σώζονται ερείπια αραβικού οικισμού και αποτελεί προστατευμένη περιοχή του ευρωπαϊκού προγράμματος NATURA.


 
Από το Διαφάνι πάλι με καΐκι μπορείτε να φθάσετε στο πιo ήσυχο μικρό λιμάνι, στο γραφικό οικισμό Τρίστομο. Εκεί θα δείτε μικρά νησιώτικά σπίτια και ψαροκάικα.


 
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το Διαφάνι, το χωριό που έκαναν διάσημο οι «Άγριες Μέλισσες»:
Απολαύστε την πτήση στο εκπληκτικό βίντεο του Μιχάλη Μπαλάσκα.