Εκδήλωση με θέμα “Καρκίνος και γυναικείο φύλο” -Η πρόληψη είναι μια από τις πιο σημαντικές μάχες που δίνουμε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκδήλωση με θέμα “Καρκίνος και γυναικείο φύλο” -Η πρόληψη είναι μια από τις πιο σημαντικές μάχες που δίνουμε



Σε ένα θερμό κλίμα που οι γνώσεις και οι εμπειρίες ανταλλάχθηκαν μεταξύ εισηγητών και παρευρισκόμενων ολοκληρώθηκε την Τρίτη 4/2 η ενημερωτική εκδήλωση «Καρκίνος και γυναικείο φύλλο: πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης.


Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Υγείας Θέρμης.

Η Ιατρική Επιστήμη έχει αποδείξει σήμερα, τον ζωτικό ρόλο που έχει η σφαιρική, εξατομικευμένη και σε βάθος μελέτη και αντιμετώπιση του ανθρώπινου σώματος, η οποία δεν αποσκοπεί μόνο στη θεραπεία αλλά και στην πρόληψη σοβαρών νοσημάτων, με δεδομένο ότι πάνω από το 80% των πρώιμων θανάτων ή της αναπηρίας που εμφανίζονται σε ένα πληθυσμό ενηλίκων θα αποφεύγονταν, εάν οι άνθρωποι δεν αμελούσαν τη σωστή περιοδική ιατρική εξέταση και συμμορφώνονταν με τις σχετικές οδηγίες.

Οπως αναφέρεται και στη σχετική δημοσίευση του Δήμου,
στόχος ήταν μέσα από μια ολιστική προσέγγιση του ζητήματος κάθε γυναίκα αλλά και κάθε άντρας, που παρακολούθησε την εκδήλωση, να πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες και γνώσεις, ώστε να μπορεί αφενός να διαχειρίζεται αυτού του είδους τα ζητήματα, να μεταδίδει πληροφόρηση και να παροτρύνει τους ενδιαφερόμενους να απευθύνονται σε εξειδικευμένους φορείς για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου στο γυναικείο φύλο.

Η ενημερωτική δράση πέτυχε σε απόλυτο βαθμό τους στόχους της, που δεν ήταν άλλοι από την οργανωμένη αλληλοβοήθεια, την ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση για τα δικαιώματα των γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού., την ενημέρωση όλων των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.


Αξίζει να σημειωθεί πως το εξειδικευμένο προσωπικό των Μαιών του Κέντρου Υγείας Θέρμης, μέσα από τα προγράμματα αγωγής υγείας που εφαρμόζει για τις γυναίκες, αποβλέπει στην παροχή ενημερωτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών σχετικών με παθήσεις του γεννητικού συστήματος.

Την έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης της περασμένης Τρίτης πραγματοποίησε η αναπλ. Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Χρύσα Κληματσούδα ενώ χαιρετισμό απηύθυνε κ. Αθηναίου Ανδρομάχη, Γ. Γραμματέας Δ.Σ. Συλλόγου “Άλμα Ζωής” & Εκπαιδευμένη Εθελόντρια που κατέθεσε και την προσωπική της εμπειρία. 

Την εκδήλωση παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέλιος Αποστόλου. Στο τέλος τέθηκαν ερωτήσεις προς τους εισηγητές και έγινε συζήτηση για το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης.

Τα άξια λόγου στατιστικά που παρουσιάστηκαν από τις Μαίες του Κέντρου Υγείας για τη περιοχή της Θέρμης, θα δημοσιευθούν σύντομα από τη σελίδα μας.

 Το THERMISnews.gr - Χορηγός προβολής της εκδήλωσης ήταν εκεί και σας παραθέτει σχετικό φωτογραφικό υλικό: