Μέτωπο Ρήξης : Να οργανωθεί άμεσα λαϊκή συγκέντρωση στα Βασιλικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μέτωπο Ρήξης : Να οργανωθεί άμεσα λαϊκή συγκέντρωση στα Βασιλικά



ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ.

Συνεδρίασε την Τετάρτη 15/01/20 το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θέρμης με θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης το κλείσιμο ΕΛΤΑ Βασιλικών. 

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για κλείσιμο 14 καταστημάτων ΕΛΤΑ στο νομό Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών και το κατάστημα Βασιλικών. 

Μετά τις πρώτες ενέργειες, ανακοίνωση καταγγελία από το Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής και τις διαμαρτυρίες που έγιναν από τοπικό συμβούλιο και δήμαρχο συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα προωθήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις αρμόδιες υπηρεσίες Υπουργεία, διοίκηση ΕΛΤΑ, περιφερειακή διεύθυνση κλπ.

Το Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής στην τοποθέτηση του στο ΔΣ τόνισε ότι το κλείσιμο των ΕΛΤΑ είναι αποτέλεσμα της γενικότερης νεοσυντηρητικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων καθώς και της σημερινής της ΝΔ οι οποίες στο όνομα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ψηφιακής τεχνολογίας κλείνουν ή μεταφέρουν υπηρεσίες (ΕΛΤΑ ΙΚΑ, υποθηκοφυλακείο κλπ.) δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και στους εργαζόμενους των υπηρεσιών αυτών με τις απολύσεις.

Τονίσαμε ιδιαίτερα την ανάγκη πέρα από τις συναντήσεις επιτροπών στις αρμόδιες υπηρεσίες να συγκληθεί άμεσα λαϊκή συνέλευση στα Βασιλικά με το τοπικό συμβούλιο τις παρατάξεις, τους φορείς και όλους τους κατοίκους, να ενημερωθεί ο κόσμος να σημειωθούν οι προτάσεις του και να εκλεγεί επιτροπή αγώνα για συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας και την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.