Έρχεται το νέο «εξοικονομώ κατ οίκον» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχεται το νέο «εξοικονομώ κατ οίκον»



Από την άνοιξη προγραμματίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προκηρύξει το «εξοικονομώ κατ οίκον» (3ος κύκλος), πιθανότατα με νέα ονομασία και αλλαγές στον Οδηγό Εφαρμογής .

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπει το δεύτερο τρίμηνο του 2020 να ανοίξουν παράλληλα και ταυτοχρόνως τα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης για ιδιωτικά, δημοσία κτίρια και τη βιομηχανία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις Ενεργειακές Κοινότητες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ecopress, οι οποίες ειδικότερα αναφέρουν ότι πρόκειται για:

-To «εξοικονομώ κατ οίκον» (3ος κύκλος), για ιδιωτικές κατοικίες, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποτελέσει πρόγραμμα γέφυρα για  «εξοικονομώ –μαμούθ» ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, συνολικού ύψους 5 δις ευρώ, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2021, με ετήσια χρηματοδότηση 500 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο μέχρι το 2030. 


Εξετάζεται το νέο αυτό πρόγραμμα για τις ιδιωτικές κατοικίες να προκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, και νέα ονομασία, ως πιλοτικό για τα το πρόγραμμα που σχεδιάζεται για τη νέα περίοδο.

– Το πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» για τα δημόσια κτίρια που θα ανοίξει την πόρτα, ώστε η ενεργειακή αποδοτικότητα να επιτυγχάνεται μέσω ESCOs (Εταιρείες Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών), με αυξημένη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα

-Προγράμματα ενεργειακής αποδοτικότητας για τη βιομηχανία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις Ενεργειακές Κοινότητες.