Απαγόρευση «κακόβουλων προσβολών» και απειλητικού περιεχομένου στο YouTube - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Απαγόρευση «κακόβουλων προσβολών» και απειλητικού περιεχομένου στο YouTube



To YouTube δεν θα επιτρέπει πλέον βίντεο τα οποία «προσβάλλουν κακόβουλα» βάσει «προστατευμένων ιδιοτήτων» όπως η φυλή, η έκφραση φύλου και η σεξουαλικότητα. 

Επίσης, θα απαγορευτούν οι «υπονοούμενες απειλές βίας» στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του Ματ Χάλπριν αντιπροέδρου και Global Head of Trust & Safety στο επίσημο blog του YouTube, «η παρενόχληση πλήττει την κοινότητά μας, κάνοντας τους χρήστες να επιθυμούν λιγότερο να μοιράζονται τις απόψεις τους και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους…παραμένουμε αφοσιωμένοι στον ανοιχτό μας χαρακτήρα ως πλατφόρμα και για να διασφαλίσουμε πως ο ένθερμος διάλογος και η ζωντανή ανταλλαγή ιδεών θα συνεχίσουν να ευημερούν εδώ. 

Ωστόσο, δεν θα ανεχτούμε την παρενόχληση, και πιστεύουμε πως τα νέα μας βήματα θα συμβάλουν στην αποστολή μας κάνοντας το YouTube ένα καλύτερο μέρος για να μπορεί ο καθένας να μοιραστεί την ιστορία ή την άποψή του».
 

Στο πλαίσιο των νέων κανόνων, υιοθετείται αυστηρότερη στάση εναντίον απειλών και προσωπικών επιθέσεων: 
«Οι πολιτικές μας θα πάνε ένα βήμα παραπέρα και δεν θα απαγορεύονται μόνο ξεκάθαρες απειλές, αλλά επίσης κεκαλυμμένες ή υπονοούμενες απειλές. Αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο που προσομοιώνει βία προς ένα άτομο ή γλώσσα που υποδεικνύει πως ίσως λάβει χώρα σωματική βία».