Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θέρμης: Βραβείο Συνεισφοράς από το Social Plate - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θέρμης: Βραβείο Συνεισφοράς από το Social Plate



Βραβείο Συνεισφοράς για τη δράση του στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού έλαβε πρόσφατα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου “Social Plate”.


Τα Βραβεία Συνεισφοράς απονεμήθηκαν σε κοινωνικούς φορείς και εμπόρους οι οποία κατά τη διάρκεια του έργου είχαν έντονη δράση καθ’ όλη τη λειτουργία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Κοινωνική Επισιτιστική Βοήθεια» που συστάθηκε στο πλαίσιο του έργου “Social Plate”. 


Επιπλέον, βραβεύτηκαν φορείς και άτομα με έντονη εθελοντική και κοινωνική δράση στην διασυνοριακή περιοχή. Την εκδήλωση διοργάνωσε, το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαίδευσης – Τεχνόπολις την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στο Theatro Cafe του Βασιλικού Θεάτρου.

Το βραβείο παρέλαβαν για το δήμο Θέρμης ο κ. Κώστας Τιτέλης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, καθώς και η κ. Μαριάννα Μαλλιαρού στέλεχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ανήκει στους φορείς που λαμβάνουν αδιάθετα φρούτα και λαχανικά από την κεντρική λαχαναγορά τα οποία διαθέτει σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. 


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν για να παραλάβουν το τιμητικό τους βραβείο, εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών φορέων που λαμβάνουν τα αδιάθετα τρόφιμα, έμποροι οι οποίοι διαθέτουν δωρεάν τα μη εμπορεύσιμα φρούτα και λαχανικά καθώς και φορείς με έντονη κοινωνική και εθελοντική δράση στην διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας -Βουλγαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Social plate που ξεκίνησε η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με Κοινωνικά Παντοπωλεία και συλλογικότητες, όπως είναι γνωστό, τα τρόφιμα που μένουν αδιάθετα στο τέλος κάθε εβδομάδας, παραχωρούνται στις κοινωνικές αυτές δομές των δήμων με σκοπό να μην πετιέται τίποτα που μπορεί να καταναλωθεί.



Από την πρώτη στιγμή το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συμμετείχε το πρόγραμμα ενώ η πρώτη διανομή πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018.


Στο έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG V-A GREECE-BULGARIA 2014-2020, συμμετέχουν από την Ελλάδα η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Κ.Α.Θ. Α.Ε.) (Επικεφαλής Εταίρος), το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαίδευσης – Τεχνόπολις (Εταίρος 2) και από τη Βουλγαρία ο Δήμος Borino (Εταίρος 3) και ο φορέας Active Youths (Εταίρος 4).