«Καμπανάκι» για τις μεταλλάξεις στα γενετικά τροποποιημένα μωρά της Κίνας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Καμπανάκι» για τις μεταλλάξεις στα γενετικά τροποποιημένα μωρά της Κίνας





Ερευνητές θεωρούν αποτυχημένο το σχετικό πείραμαΜυστήριο καλύπτει το πείραμα με τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα μωρά της Κίνας, με τον He Jiankui να προχωρά πριν από έναν χρόνο στη δημιουργία των δίδυμων κοριτσιών Λούλα και Νάνα, τονίζοντας ότι θα έχουν ανοσία στον HIV, κάτι που μελλοντικά μπορεί να φέρει τον έλεγχο της επιδημίας.
Ειδικοί εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους στο MIT Technology Review, θεωρώντας ότι το πείραμα είναι αποτυχημένο.


«Ο ισχυρισμός πως έχουν αναπαράγει την επικρατούσα CCR5 εκδοχή είναι μία ξεκάθαρη παραπληροφόρηση των πραγματικών δεδομένων και μπορεί μόνο να περιγραφεί με μία έκφραση: ένα σκόπιμο ψεύδος. 
Η έρευνα δείχνει πως η ερευνητική ομάδα απέτυχε να αναπαράγει την σωστή CCR5 εκδοχή. Ενώ η ομάδα στόχευσε το σωστό γονίδιο, δεν αναπαρήγαγαν την “Delta 32” εκδοχή που απαιτούνταν. Αντίθετα δημιούργησαν νέες επεξεργασίες των οποίων οι επιπτώσεις είναι άγνωστες», δήλωσε ο γενετιστής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Fyodor Urnov.


Επιπλέον τονίζεται πως το CRISPR παραμένει ένα μη τελειοποιημένο εργαλείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες επεξεργασίες, κάνοντας τη χρήση του στους ανθρώπους το λιγότερο αμφιλεγόμενη. Οι ερευνητές έψαξαν για ανεπιθύμητες επιπτώσεις όταν τα έμβρυα ήταν στην αρχή της ανάπτυξής τους, ωστόσο μία λεπτομερής μελέτη είναι αδύνατη χωρίς την επιθεώρηση κάθε κυττάρου του εμβρύου, κάτι που θα τα κατέστρεφε.

Πάντως, μέχρι στιγμής, ο He είναι αδύνατο να εντοπιστεί, με το γραφείο Τύπου του να αρνείται να αποκαλύψει που βρίσκεται.
Τελευταία φορά είχε θεαθεί τον Ιανουάριο σε ένα μπαλκόνι διαμερίσματος του Πανεπιστημίου στην Shenzen, με ένοπλους φρουρούς στις πόρτες. Μερικές εβδομάδες αργότερα η κινεζική κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα και πως θα τιμωρηθεί αν παραβίασε κάποιο νόμο.

Η κινεζική κυβέρνηση αναγνώρισε και την ύπαρξη των δύο δίδυμων κοριτσιών των οποίων το DNA είχε μεταλλαχθεί και δήλωσε πως βρίσκονται υπό την παρακολούθηση των αρχών υγείας του κράτους. Οι Αρχές κατέσχεσαν τα υπόλοιπα έμβρυα και όλα τα αρχεία από το εργαστήριο του He.
 newsbeast.gr