Εκλεψαν φορτηγό από αυλή στη Θέρμη - Στα χέρια της αστυνομίας στα Μουδανιά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκλεψαν φορτηγό από αυλή στη Θέρμη - Στα χέρια της αστυνομίας στα Μουδανιά


Στη σύλληψη ενός 28χρονου ημεδαπού στα Μουδανιά για περιπτώσεις κλοπών προχώρησαν πριν λίγες ημέρες αστυνομικοί του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών.


Όπως διαπιστώθηκε, ο 28χρονος, ενεργώντας μαζί με 4 συνεργούς του, αφαίρεσαν το φορτηγό ενός 42χρονου που ήταν σταθμευμένο στον αύλειο χώρο της οικίας του στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω από κοινού με άλλους 4 συνεργούς ενέχονται και σε άλλες 2 περιπτώσεις κλοπών ιδιωτικής χρήσης φορτηγών που διέπραξαν τον Νοέμβριο του έτους 2019 στην Τρίγλια και Νέα Τένεδο στη Χαλκιδική.

Οπως αναφέρουν αστυνομικοί στο THERMISnews.gr σύμφωνα με τη τακτική των δραστών, τα φορτηγά οχήματα χρησιμοποιούνται από τους δράστες, είτε
α) για τη μεταφορά άλλων κλεμμένων οχημάτων, δικύκλων ή αντικειμένων (πχ χρηματοκιβώτεια, μηχανήματα έργων κτλ) ή 
β) εαν πρόκειται για κλειστά φορτηγάκια τύπου van (και) για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών. Ενα τέτοιο παράδειγμα, είχαμε με τη κλοπή van αυτοκινήτου από τη Νέα Ραιδεστό το καλοκαίρι που μας πέρασε και εντοπίστηκε αργότερα στον Εβρο.
γ) Σπανίως δε, για την απόσπαση συγκεκριμένων ακριβών ανταλλακτικών.



Στις περισσότερες πάντως περιπτώσεις φαίνεται να προτιμούν τα "παπαγαλάκια". Τα φορτηγά δηλαδή με ενσωματωμένο ανυψωτικό μηχάνημα που τους διευκολύνουν στην αφαίρεση βαρέων αντικειμένων με ευκολία.



Οπως στα ΙΧ έτσι και στα φορτηγά, οι δράστες αφαιρούν τις πινακίδες από τα κλεμμένα οχήματα και τοποθετούν σε αυτά άλλες κλεμμένες πινακίδες από οχήματα ίδιας μάρκας-μοντέλου και χρώματος. Ετσι, εκμεταλλεύονται το χρονικό διάστημα από τη διαπίστωση του ιδιοκτήτη των πινακίδων μέχρι τη δήλωση της κλοπής τους στην αστυνομία, ώστε να μετακινήσουν το όχημα σε ασφαλή τοποθεσία.

THERMISnews.gr

Δείτε ακόμη:
Μπαράζ διαρρήξεων σε περιοχές της Θέρμης - Κάμερα ασφαλείας "έπιασε" τους διαρρήκτες !