Προβλήματα και πάλι εχθές στην είσοδο "Παλιά Σφαγεία" των Βασιλικών - Καλύτερη η κατάσταση σήμερα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προβλήματα και πάλι εχθές στην είσοδο "Παλιά Σφαγεία" των Βασιλικών - Καλύτερη η κατάσταση σήμερα


Για άλλη μια φορά ο "δρόμος" στα "Παλιά Σφαγεία" για τα Βασιλικά εχθές 4/12 έκλεισε.

Για την ακρίβεια... απλά έπαψε να χρησιμοποιείται η κοίτη του ποταμού ως δρόμος, αφού κατ' ουσία στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει γέφυρα και οι οδηγοί χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τμήμα εδώ και χρόνια με δική τους ευθύνη.

Ετσι, πολλοί ήταν αυτοί που έφταναν εχθές μέχρι το σημείο εκείνο και αναγκάζονταν να κάνουν αναστροφή για να βγουν από την άλλη μεριά κάνοντας "κύκλο".

Οι φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής Κοινότητας και της Πολιτικής Προστασίας με τα -κατά περιόδους- μέτρα ασφάλειας δεν αρκούν. Κόνοι και κορδέλες που τοποθετούνται πολλές φορές μετακινούνται από τα νερά ή τον αέρα με αποτέλεσμα οι περαστικοί να βρίσκονται προ εκπλήξεως αντικρίζοντας τον χείμαρρο τελευταία στιγμή. Χρειάζεται επέμβαση για οριστική λύση. 
Θυμίζουμε δε, ότι στο δήμο μας πριν μερικά χρόνια υπήρξε πνιγμός από ίδια περίπτωση, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης. 


Σήμερα το πρωί 5/12 η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη και τα οχήματα μπορούσαν να διασχίσουν τον "δρόμο". 

Το πρόβλημα αυτό είναι επαναλαμβανόμενο και  όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο των Βασιλικών αλλά κατά μήκος του ποταμού που διασχίζει το δήμο και σε άλλα σημεία που συναντάται με δρόμους χωρίς γέφυρα. Ιδίως στην 8η Οδό.

Για την ιστορία, η τοπική Κοινότητα Βασιλικών εξέδωσε εχθές την ακόλουθη ανακοίνωση με τις συνημμένες φωτογραφίες:
Θερμή παράκληση προς όλους τους διερχόμενους από την είσοδο "Παλιά Σφαγεία" να αποφεύγουν το συγκεκριμένο σημείο λόγω έντονης ροής νερού.Σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία έχουν τοποθετηθεί κώνοι σήμανσης οι οποίοι πιθανόν να έχουν μετακινηθεί λόγω του καιρού.


Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση