Χαμόγελα μικρών και μεγάλων σε Αγία Παρασκευή, Καρδία, Περιστερά και Λακκιά στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χαμόγελα μικρών και μεγάλων σε Αγία Παρασκευή, Καρδία, Περιστερά και Λακκιά στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου



«Φωτίστηκαν» Αγία Παρασκευή, Καρδία, Περιστερά και Λακκιά, παρουσία μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας που γέμισαν τους χώρους όπου η ΔΕΠΠΑΘ είχε προγραμματίσει να γίνουν οι όμορφες γιορτές των χωριών μας. - Η ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης



Την περασμένη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα μικροί και μεγάλοι έσπευσαν στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Αγίας Παρασκευής όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις Χορωδίες του Κατηχητικού του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής, ένα όμορφο παραδοσιακό παιδικό χορευτικό υπό την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής. 

Ξεχώρισαν οι μελωδίες του ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής. Άφθονα κεράσματα, ζεστό κρασί και ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του δημοτικού σχολείου προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων όσων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της Αγίας Παρασκευής.






Σε μια όμορφη γιορτινή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία της Καρδίας , το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου. Τα μικρά παιδιά από το τμήμα των εικαστικών του κέντρου πολιτισμού ο ΕΥΜΕΝΗΣ επιμελήθηκαν το στολισμό του δένδρου με τις όμορφες δημιουργίες τους. 




Το παιδικό τμήμα παραδοσιακών χορών, μας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και η χορωδία του ΚΑΠH Καρδίας μετέφερε σε όλους το εορταστικό κλίμα τραγουδώντας τα παραδοσιακά Κάλαντα, ενώ την γιορτή έκλεισε το τμήμα παραδοσιακών χορών ενηλίκων χορεύοντας μαζί με όλους τους παρευρισκομένους.



Την επόμενη ημέρα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις έξι το απόγευμα τη σκυτάλη για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της παρέλαβε από τη ΔΕΠΠΑΘ η Κοινότητα Περιστεράς. Στην εκδήλωση κυριάρχησαν τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα Κάλαντα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Ένας ξεχωριστός μπουφές με χριστουγεννιάτικες λιχουδιές προσφέρθηκε σε όλους τους συνδημότες μας. 

Στην γιορτή συμμετείχαν η Κοινότητα Περιστεράς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστεράς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου.

Το ίδιο απόγευμα της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου, μία άλλη χριστουγεννιάτικη γιορτή βρισκόταν σε εξέλιξη στη Λακκιά και συγκεκριμένα στην Πλατεία του χωριού για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Και από εδώ δεν έλειπαν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά. 


Αμέσως μετά το άναμμα του δένδρου δεκάδες συμπολίτες μας μεταφέρθηκαν στην αίθουσα της κατακόμβης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκιάς επιμελήθηκε την παρουσίαση μιας όμορφης Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης. 



Το εφηβικό τμήμα του Συλλόγου παρουσίασε σκετσάκια με θέμα ήθη και έθιμα της Καππαδοκίας, ενώ τα παιδιά του νηπιαγωγείου Λακκιάς τραγούδησαν όμορφα τραγούδια για τις Άγιες μέρες που έρχονται ενώ παρουσίασαν και Χριστουγεννιάτικο δρώμενο στους παρευρισκόμενους.



Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κάθε χωριό του Δήμου μας, κάθε Κοινότητα με την καθεμιά να βάζει την δική της, προσωπική “πινελιά”.


Οι ευχές της ΔΕΠΠΑΘ για καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές, μεταφέρονται σε όλους τους συνδημότες μας, με τις όμορφες Χριστουγεννιάτικες γιορτές για το άναμμα των δένδρων σε κάθε γωνιά του Δήμου Θέρμης. 


Συνεχίζουμε το πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων με στόχο να πορευτούμε προς τις Άγιες μέρες με αισιοδοξία, χαρά, αγάπη και πάνω από όλα αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

thermi.gov.gr




Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από το εορταστικό κλίμα στη Περιστερά εδώ