Χριστουγεννιάτικα ραντεβού στη δημοτική βιβλιοθήκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χριστουγεννιάτικα ραντεβού στη δημοτική βιβλιοθήκη

“Ραντεβού” με τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Βασίλη μπορεί κανείς να δώσει και στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θέρμης.

H δημοτική βιβλιοθήκη ξεκίνησε ήδη, να προσφέρει όμορφα Χριστουγεννιάτικα πρωινά σε όλα τα παιδιά με παραμύθια και τρισδιάστατες κατασκευές και δημιουργικά εργαστήρια Χριστουγεννιάτικων καρτών.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στη δημοτική βιβλιοθήκη Θέρμης οι μαθητές της Τρίτης Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, που στην παρέα τους προστέθηκαν και τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Θέρμης ταξίδεψαν στον μαγευτικό κόσμο των Χριστουγέννων. 



Με τη βοήθεια της μουσικής και των κρουστών οργάνων και την καταπληκτική αφήγηση από την μουσικοπαιδαγωγό καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης κ. Μαρία Γκόγκα παιδιά και εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν σε κόσμους μαγικούς και παράξενους. Γνώρισαν έθιμα και παραδόσεις, άκουσαμε ιστορίες για καλικάντζαρους και ξωτικά και το πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και σε όλο τον κόσμο.


Λίγες μέρες μετά, τη Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου 2019, η 3D printing dream τα παιδιά της τετάρτης τάξης ( Δ2 τμήμα) του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Ειρήνη Πανταζή φιλοξενήθηκαν στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βασιλικών όπου αυτή τη φορά, μέσα από ένα δημιουργικό εργαστήριο τρισδιάστατης εκτύπωσης χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που είχαν αποκομίσει στο προηγούμενο εργαστήριο δημιούργησαν μόνοι τους μοναδικά χριστουγεννιάτικα τρισδιάστατα στολίδια που θα κοσμούν και θα ομορφαίνουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του σχολείου!!!




Ο κύκλος μαθημάτων τρισδιάστατης εκτύπωσης με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης συνεχίζεται με μεγάλη όρεξη και δημιουργικότητα από τους συμμετέχοντες, που σιγά σιγά θα εκπαιδεύσουν και τους υπόλοιπους μαθητές της σχολικής μονάδας των Βασιλικών στον μαγικό κόσμο της Τρισδιάστατης εκτύπωσης!!!


Μόλις προχθές Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, με τη βοήθεια της ομάδας γραφιστικής δημμιουργίας “Γραμματοχυμός” της Νικολέτας Αντωνιάδου και της Ιωάννας Αδαμογιάννη τα παιδιά της έκτης τάξης του !ου Δημοτικού Σχολέιου Θέρμης έφτιαξαν την 3D, πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη κάρτα μας, για να στείλουν τις ευχές τους στα αγαπημένα τους πρόσωπα ή να συνοδεύσουν το δώρο τους μ΄ αυτήν!”.