Σήμερα η "Γουρουνοχαρά" στα Βασιλικά. Ένα μεγάλο γλέντι συνοδεία άφθονης τσιγαρίδας και κρασιού. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σήμερα η "Γουρουνοχαρά" στα Βασιλικά. Ένα μεγάλο γλέντι συνοδεία άφθονης τσιγαρίδας και κρασιού.


Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών σας προσκαλεί στην αναβίωση του εθίμου του ΄'Γρουνάδκου'' την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου στις 12:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του συλλόγου, στο Κινηματοθέατρο 'Άλσος Φώφη Πατίκα".
 
 Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών αναβιώνει ένα από τα παλαιότερα έθιμα της περιοχής των Βασιλικών, το έθιμο του Γρουνάδκου, την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 στις 12:00 και διοργανώνει ένα μεγάλο γλέντι συνοδεία άφθονης τσιγαρίδας και κρασιού. 


 Το γρουνάδκο, ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας Γουρουνοχαρά, διεξαγόταν παραδοσιακά στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης στις αυλές των σπιτιών την τρίτη μέρα Χριστουγέννων, του Αγίου Στεφάνου, όπου η κάθε οικογένεια έφτιαχνε τις τσιγαρίδες, ψημένα κομμάτια χοιρινού λίπους. 

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών μας περιμένει, λοιπόν, την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου στην αυλή του, για την αναβίωση του εθίμου για 13η συνεχόμενη φορά, σε ένα τρικούβερτο γλέντι και μας καλεί να περάσουμε τις γιορτινές αυτές μέρες στην παρέα τους και να αποχαιρετήσουμε το 2019 γλεντώντας μαζί τους πιασμένοι χέρι χέρι στο χορό. 

Στην παρέα τους θα βρίσκεται ο Στέφανος Γιάντσης και τα Χάλκινα της Γουμένισσας που θα μας ταξιδέψουν με τη μουσική τους σε όλες της γωνιές της Μακεδονίας μας.