Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, Νέας Ραιδεστού και Αγίας Παρασκευής στην 9η Πανελλήνια άσκηση συνεργασίας εθελοντικών οργανώσεων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, Νέας Ραιδεστού και Αγίας Παρασκευής στην 9η Πανελλήνια άσκηση συνεργασίας εθελοντικών οργανώσεων



Με 30 σχεδόν μέλη της Πολιτικής Προστασίας από τη Θέρμη, τη Νέα Ραιδεστό και την Αγία Παρασκευή συμμετείχαν οι εθελοντές μας στην 9η Πανελλήνια άσκηση συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο και διήρκεσε τρεις μέρες.



Η τριήμερη ενημερωτική εκδήλωση είχε σαν στόχο την ομαδικότητα και το σωστό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε έκτακτα περιστατικά υψηλού κινδύνου.
    
Τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και των παραρτημάτων Νέας Ραιδεστού, Αγίας Παρασκευής, συμμετείχαν σε πολλά και με διαφορετικά αντικείμενο σενάρια προσομοίωσης πραγματικού γεγονότος, μέσα από τα οποία αποκόμισαν ιδιαίτερες γνώσεις αλλά και εμπειρίες.



Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες μέσα από την τριήμερη εκπαίδευσή τους βελτιώθηκαν σε θέματα ομαδικότητας και ορθού συντονισμού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης

Από την Πολιτική Προστασία Θέρμης, Νέας Ριαδεστού και Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν 27 εθελοντές μας, ενώ συνολικά έλαβαν μέρος 150 εθελοντές πολιτικής προστασίας.

Υπενθυμίζουμε στους συνδημότες μας που επιθυμούν να συνδράμουν στη νεοσύστατη ομάδα της Αγίας Παρασκευής, ότι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη κ. Ευαγγελία Τσιραμπίδου στο τηλέφωνο 6970870000 , προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία εγγραφής τους αλλά και κυρίως της εκπαίδευσής τους, συμμετέχοντας σε εθελοντικές δράσεις, σε ενημερωτικές εκδηλώσεις και θεματικά σεμινάρια.


Να σημειωθεί ότι η 9η Πανελλήνια άσκηση συνεργασίας εθελοντικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και τον Δήμο Πολυγύρου στις 29 και 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου 2019.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Λ.ΕΦ.Ε.Δ Χαλκιδικής, αλλά και τις 18 εθελοντικές οργανώσεις με τους 150 εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτή.