Βραβεύτηκε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Λακκιάς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βραβεύτηκε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Λακκιάς



Τιμητικό βραβείο για τη συμμετοχή τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με στολές και εξοπλισμό Μακεδονομάχων παρέλαβαν τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Λακκιάς από την Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος- Αυστραλίας.

Σε μία όμορφη και ευχάριστη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, η εκδήλωση βράβευσης του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Λακκιάς, στην αίθουσα της κατακόμβης του χωριού που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.



Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος- Αυστραλίας κ. Μιχάλης Χρυσανθόπουλος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Συλλόγου για τη δυναμική τους παρουσία και τη συμμετοχή τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με εξοπλισμό και φορεσιές των Μακεδονομάχων που τους παραχωρήθηκαν από την Ένωση.

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Λακκιάς μετρά 23 χρόνια δημιουργικής πορείας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας και πλέον απαριθμεί 100 σχεδόν ενεργά μέλη τα οποία διατηρούν με τις πρωτοβουλίες τους ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, μέσα από εκδηλώσεις που αναβιώνουν την ελληνική παράδοση.



Ο Σύλλογος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος κ. Φίλιππος Τεντώνης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τη ΔΕΠΠΑΘ, προγραμματίζει και προετοιμάζει μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή, στις 8 Δεκεμβρίου με αφορμή και την εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία του χωριού. 

Η γιορτή μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο και παραδοσιακούς χορούς.