Σεμινάριο με θέμα Ενσυναίσθηση και τα Εμπόδια Επικοινωνίας στη σχέση με το παιδί διοργανώνει το AbbaHouse στο Πλαγιάρι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σεμινάριο με θέμα Ενσυναίσθηση και τα Εμπόδια Επικοινωνίας στη σχέση με το παιδί διοργανώνει το AbbaHouse στο Πλαγιάρι



Τρόποι ώστε η επικοινωνία με τα παιδιά μας να είναι πιο αποτελεσματική και να διαμορφώνονται υγιείς ενδο-οικογενειακές σχέσεις, αναμένεται να αναπτυχθούν στο πλαίσιο του σεμιναρίου με θέμα

Ενσυναίσθηση και Εμπόδια Επικοινωνίας στη σχέση με το παιδί μου – Τρόποι Αντιμετώπισης” που διοργανώνει η οργάνωση AbbaHouse στο Πλαγιάρι στις εγκαταστάσεις της επί της οδού Δημητρίου Περβίζου Α15/28 και ώρα 11.30πμ με 13.30μμ, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019.


Κατά το σεμινάριο θα αναζητηθούν επίσης θέματα αντιμετώπισης των δυσκολιών και βελτίωσης των σχέσεων με τα παιδιά, καθώς σε έρευνες έχει βρεθεί ότι η φτωχή και αναποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας μπορεί να οδηγήσει σε ποικίλα προβλήματα, όπως ενδο-οικογενειακές συγκρούσεις, αναποτελεσματική επίλυση προβλημάτων, έλλειψη οικειότητας, ασθενή συναισθηματικό δεσμό και προβλήματα συμπεριφοράς.

Αποτελεσματική επικοινωνία μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή συγκεκριμένων δεξιοτήτων επικοινωνίας από τους γονείς, τις οποίες στη συνέχεια θα αναπαράγουν και θα εφαρμόσουν στη σχέση τους με το παιδί τους, αλλά και γενικότερα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Με κεντρικό σύνθημα “Ελάτε να συζητήσουμε”… το AbbaHouse επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα:
Τι αλήθεια φταίει και ένα παιδί/ έφηβος εκδηλώνει μη-αποδεκτές συμπεριφορές;

Τι είναι η ενσυναίσθηση και πως την εφαρμόζουμε.

Ποια είναι τα εμπόδια επικοινωνίας που δυσκολεύουν τη σχέση με το παιδί/ έφηβο μας;

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η ψυχολόγος Νέλλη Συντριβάνη.

Η Νέλλη Συντριβάνη σπούδασε ψυχολογία στο University of Cardiff της Ουαλίας (1996-1999) και συνέχισε τις σπουδές της στο Coventry University της Αγγλίας (1999-2001) αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ψυχολογία Υγείας (Health Psychology). 

Έχει ειδικευθεί και εργάζεται από το 2004 με παιδιά με αυτισμό, σύνδρομο Asperger, σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες και συμβουλευτική γονέων. Επιπλέον έχει αποκτήσει πιστοποίηση από την Gordon Training Hellas και εκπαιδεύει γονείς όσον αφορά τη διαχείριση συμπεριφορών μεταξύ γονέα και παιδιού (Σεμινάρια Αποτελεσματικού Γονέα).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 23920-64853.