Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Εκδήλωση παρουσίασης δράσεων του Εκπ/κού Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με αναπηρία - Τρίτη 3/12

 
Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε σχετική εκδήλωση.

   
Βασικός σκοπός μας μέσα από αυτήν την εκδήλωση είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, η σημαντικότητα της χειραφέτησης και αυτοδιάθεσής τους και η υποχρέωσή μας να σταθούμε αρωγοί στην δημιουργία μιας κοινωνίας όπου η ισοτιμία αποτελεί καθημερινή εφαρμογή.

Επιμέρους στόχοι αποτελούν, η παρουσίαση του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Λακκιάς από τις/τους καταρτιζόμενες/ους, συντελώντας έτσι στην ζητούμενη εξωστρέφεια της σχολής μας και στην ανάδειξη των επιτευγμάτων των καταρτιζόμενων μας.

Οι καταρτιζόμενες και οι καταρτιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το παραγόμενο έργο της σχολής μέσα από την εκδήλωση, καθώς και με την ανάδειξη των προϊόντων που δημιουργούν.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς.

Με εκτίμηση, 

   
Βασίλης Γρηγορίου 

Διευθυντής ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

  


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 
  • Χαιρετισμός από τoν πρόεδρο της μαθητικής κοινότητας
  • Παρουσίαση του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Λακκιάς Θεσσαλονίκης
  • Το ΕΚΕΚ ΑμεΑ Λακκιάς μέσα από τον φωτογραφικό φακό ενός σπουδαστή
  • Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα στις χορωδίες του 1ου Δημοτικού Θέρμης και του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Λακκιάς
  • Ένας χορός αφιέρωμα στην επιλόχειο κατάθλιψη
  • Δρώμενο: Μπορείς να με εμπιστευτείς
  • Η δουλειά τους δίνει φτερά για πετάξουν μόνοι (βίντεο)
  • Απονομή τιμητικής πλακέτας σε διακριθείσες/θέντες σπουδάστριες/στές στον χορό και στον αθλητισμό


Σχετικά με τη 
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.


Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια