3η Μανιταρογιορτή στο Λειβάδι την Κυριακή 10/11 - Μια ευκαιρία για πεζοπορία, γνωριμία με τη φύση και τα μανιτάρια της περιοχής. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

3η Μανιταρογιορτή στο Λειβάδι την Κυριακή 10/11 - Μια ευκαιρία για πεζοπορία, γνωριμία με τη φύση και τα μανιτάρια της περιοχής.



Ευκαιρία για άθληση, αναψυχή, γνωριμία με τους θησαυρούς της φύσης της περιοχής και γευσιγνωσία με μανιταροεδέσματα αποτελεί η 3η Γιορτή Μανιταριού που διοργανώνεται αυτή την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Λειβάδι από τις 10:00 έως τις 15:00.


Η γιορτή θα περιλαμβάνει εξόρμηση στο περιαστικό δάσος του Λειβαδίου προς αναζήτηση μανισταριών και τρούφας, εκθεση και αναγνώριση μανιταριών, ομιλία με θέμα “Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης”από τον κ. Δημήτρη Βολοβότση -φαρμακοποιό και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης (ΜΑ.ΘΕ.), ξενάγηση στον ιστορικό οικισμό από τον πρόεδρο της κοινότητας Δημήτρη Γουδήρα και προσφορά μανιταροεδεσμάτων και μουσική διασκέδαση στην κεντρική πλατεία του Λειβαδίου, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Λειβαδίου Δημήτρη Γουδήρα, “σκοπός της διοργάνωσης είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τον ιστορικό οικισμό του Λειβαδίου, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τις ομορφιές της φύσης της περιοχής, τα είδη των μανιταριών που ευδοκιμούν στις δασωμένες εκτάσεις, να μάθουν να διακρίνουν τα βρώσιμα και τα μη βρώσιμα μανιτάρια, να γευτούν ποικίλα εδέσματα που περιέχουν μανιτάρια και να διασκεδάσουν με χορούς και τραγούδια”.

Το φυσικό περιβάλλον του Λειβαδίου είναι πλούσιο σε φυσικά προϊόντα τα οποία χρήσιμα για τη διατροφή των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων. Εκτός από τα κάστανα, το φλαμούρι, τη ρίγανη, το τσάι κ.ά., τα οποία είναι αυτοφυή προϊόντα και εκτείνονται σε μεγάλες εκτάσεις, υπάρχουν και πολλές ποικιλίες βρώσιμων μανιταριών μέχρι και τρούφες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών έχει καθιερώσει ως θεσμό πλέον τη Γιορτή του Μανιταριού, η οποία γίνεται κάθε χρόνο στο Λειβάδι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, Η γιορτή διοργανώνεται από τον Εκπολιτισιτκό Σύλλογο Λιεβαδιωτών, την Κοινότητα Λειβαδίου, τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης και την Πολιτική Προστασία Θέρμης και η προσέλευση των επισκεπτών χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται ραγδαία. 
 

Φέτος η γιορτή θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις ώρες 10:00 -16:00 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και όμορφες δράσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

10:00. Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίου. Ομιλία με θέμα: Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης. Εισηγητής: Δημήτρης Βολοβότσης.

11:00. Εξόρμηση στο περιαστικό δάσος του Λειβαδίου προς αναζήτηση μανιταριών και τρούφας.

13:00. Πλατεία του Λειβαδίου «Τα Πλατάνια». Έκθεση και αναγνώριση μανιταριών.

14:00. Ξενάγηση στον ιστορικό οικισμό. Ξεναγός Δημήτρης Γουδήρας.

15:00. Προσφορά μανιταροεδεσμάτων και διασκέδαση στην πλατεία του Λειβαδίου.