Βρετανία: 200 λίρες πρόστιμο σε οδηγούς μόνο αν ακουμπήσουν το κινητό τους. Θα φωτογραφίζουν κάμερες και θα αποστέλλεται η κλήση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βρετανία: 200 λίρες πρόστιμο σε οδηγούς μόνο αν ακουμπήσουν το κινητό τους. Θα φωτογραφίζουν κάμερες και θα αποστέλλεται η κλήση

  
Από εδώ και στο εξής, οι οδηγοί στη Μεγάλη Βρετανία θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 200 λιρών απλά και μόνο επειδή ακούμπησαν το κινητό τους τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Μέχρι πρότινος, ένα παραθυράκι στον ισχύοντα νόμο επέπτρεπε σε απερίσκεπτους οδηγούς να μπορεί να τους ασκηθεί δίωξη μόνο αν τους πιάσουν στα πράσα να χρησιμοποιούν το κινητό για κλήσεις ή μηνύματα, ενώ δεν υπήρχε τιμωρία και πρόστιμο για όσους το χρησιμοποιούσαν για να χαζέψουν, να ακούσουν μουσική ή να βγάλουν φωτογραφίες.

Από σήμερα όμως, όλα αλλάζουν, καθώς πλέον απαγορεύεται στους οδηγούς να ακουμπήσουν το κινητό τους για οποιονδήποτε λόγο. Μέχρι πρότινος, οδηγοί είχαν εντοπιστεί να χαζεύουν και να «σκρολάρουν» στα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς όμως να μπορεί να τους επιβληθεί οποιαδήποτε ποινή, ενώ από σήμερα αντιμετωπίζουν πρόστιμο έως και 200 λίρες, δηλαδή περίπου 232 ευρώ.

Μάλιστα, ο πρόσφατος νόμος, δυσκόλευε πάρα πολύ τους αστυνομικούς να τον εφαρμόσουν, καθώς δεν μπορούσαν ακριβώς να αποδείξουν για ποιον ακριβώς λόγο οι οδηγοί χρησιμοποιούσαν το τηλέφωνό τους.

Στους αυτοκινητοδρόμους της Αγγλίας έχουν τοποθετηθεί οδικές κάμερες, οι οποίες μπορούν να 
τραβήξουν φωτογραφίες τους οδηγούς ενώ χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υψηλής ανάλυσης κάμερες θα τοποθετηθούν έτσι ώστε να βγάζουν καθαρές εικόνες, με τρόπο ώστε να μην εμποδίζονται από το οτιδήποτε που υπάρχει στον δρόμο (γέφυρες, πινακίδες κλπ).

Οι εικόνες θα στέλνονται στην αστυνομία, η οποία με τη σειρά της θα στέλνει την κλήση στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, όπως ακριβώς γίνεται και με τις κλήσεις για το όριο ταχύτητας.