Ωφέλιμοι οι καβγάδες στα ζευγάρια - Τι λέει νέα μελέτη ; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ωφέλιμοι οι καβγάδες στα ζευγάρια - Τι λέει νέα μελέτη ;




Μπορεί να μην φαίνεται όταν συμβαίνει, αλλά οι καυγάδες με το σύντροφό σας είναι ωφέλιμοι για εσάς. Εκείνοι που λογομαχούν μεταξύ τους έχουν και χαμηλότερο ρίσκο να ασθενήσουν ή να κινδυνεύσουν από πρόωρο θάνατο.
 
Ωστόσο, αυτό βρίσκει εφαρμογή μόνο στα ζευγάρια που το κάνουν με την ίδια ένταση. Αν ο ένας συγκρατεί το θυμό του την ώρα που ο άλλος εκδηλώνει με θέρμη τα συναισθήματά του, αυτό θα μπορούσε να διπλασιάσει το ρίσκο του πρόωρου θανάτου.
H αμερικανική μελέτη, στο Περιοδικό Ψυχοσωματικής Ιατρικής, ερεύνησε ανταποκρίσεις από 192 ζευγάρια σε διάστημα 32 ετών για να δουν το κατά πόσο επηρεαζόταν το προσδόκιμο ζωής από τις μεταξύ τους διαμάχες. 

Η Ψυχολόγος Κάιλ Μπουράσα, από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα είπε, ‘όσο πιο διαφορετικά ανταποκρίνεται κάθε σύντροφος στον καυγά, τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο του πρόωρου θανάτου.

 Η διαφορετική αντίδραση σε διαμάχη μεταφράζεται σε περισσότερους καθημερινούς καυγάδες όσο περνούν τα χρόνια. Ο ένας μπορεί να επιθυμεί πιο θερμές διαφωνίες ενώ ο άλλος σύντροφος όχι, και αυτό οδηγεί σε έλλειψη ικανοποίησης και από τις δύο πλευρές.