Γλέντι Έναρξης με τα Χάλκινα Ηχοχρώματα του Συλλόγου Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης "Ο Μέγας Αλέξανδρος" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γλέντι Έναρξης με τα Χάλκινα Ηχοχρώματα του Συλλόγου Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης "Ο Μέγας Αλέξανδρος"


Η ανακοίνωση του Συλλόγου:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο γλέντι έναρξης του συλλόγου, το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου.


Προηγήθηκε ο Αγιασμός, ο οποίος τελέστηκε από τον Πάτερ Κωνσταντίνο και αφού πήραμε την ευχή του Θεού ξεκίνησε το γλέντι.


Η επιτυχία του ήταν πέραν κάθε προσδοκίας. Το άλσος του Αγίου Τρύφωνα γέμισε από χορευτές και φίλους της λαϊκής παράδοσης. Οι νεαροί μουσικοί του συγκροτήματος Χάλκινα Ηχοχρώματα ξεσήκωσαν με την μουσική τους τον κόσμο που παραβρέθηκε εκεί. Κατάφερναν με το πάθος τους να ανεβάσουν το κέφι στα ύψη. Η πίστα γέμισε ασφυκτικά και ο κύκλος διαρκώς μεγάλωνε. Ο χορός και το γλέντι κράτησαν μέχρι αργά αφού και ο καιρός ήταν με το μέρος μας.

Πραγματικά, τα Χάλκινα Ηχοχρώματα όχι μόνο ξεσήκωσαν τους καλεσμένους αλλά τους έκαναν να χορεύουν ασταμάτητα. Ένας τεράστιος κύκλος….. όλη η παράδοσή μας! Μπράβο στους μουσικούς μας που έκλεψαν τα χειροκροτήματα με την εξαιρετική τους εμφάνιση, την μουσική τους και το χαμόγελό τους.

Χαρήκαμε πολύ για αυτήν την βραδιά, για τον κόσμο που βρέθηκε εκει, για τον κόσμο που ήταν πολύ ζεστός και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος του συλλόγου… Να κρατήσει ζωντανή την παράδοση και να την περάσει στις επόμενες γενιές .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και τους αφανείς ήρωες της βραδιάς που ήταν το Β’ τμήμα Ενηλίκων, που ανέλαβε όλο το παρασκήνιο. Η βοήθεια τους πολύτιμη.

Επίσης να ευχαριστήσουμε και τους συλλόγους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Υποδεχόμαστε λοιπόν την νέα χορευτική χρονιά, πιασμένοι σε κύκλο διασκεδάζοντας με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.