Γιατί είναι καλό να καταναλώνουμε πικρές τροφές; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί είναι καλό να καταναλώνουμε πικρές τροφές;



Αν και οι πικρές τροφές δεν προτιμώνται από πολλούς ανθρώπους, ακριβώς λόγω της γεύσης τους, ωστόσο προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό.


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «PLOS ONE», οι πικρές τροφές, όπως η ρόκα, το κατσαρό λάχανο, ο άνηθος, αποτοξινώνουν τον οργανισμό, καθαρίζουν το συκώτι και βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το κυριότερο πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν περιέχουν θερμίδες.

Αναλυτικότερα:

Βοηθούν στην απορρόφηση των  θρεπτικών συστατικών

Οι πικρές τροφές ενισχύουν τη χώνευση του φαγητού και την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε από τα φαγητά.

Αποτοξινώνουν το συκώτι

Τροφές όπως ρόκα, αντίδι, κατσαρό λάχανο  και άλλα έχει βρεθεί ότι αποτοξινώνουν το αίμα και μεταβολίζουν τα λίπη. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνες, όπως A, C και Κ, μέταλλα, όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, σε φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ. Επίσης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και νάτριο.

Η ρόκα, για παράδειγμα, είναι πλούσια σε βήτα καροτίνη, βιταμίνη C, ασβέστιο και σίδηρο, ενώ το ταραξάκο και τα υπόλοιπα τρόφιμα αυτής της οικογένειας μάς παρέχουν βιταμίνες Α, Ε, Κ, ασβέστιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικά.

Κόβουν  τη λιγούρα για γλυκό

Οι ειδικοί δηλώνουν κατηγορηματικά  ότι η κατανάλωση πράσινων λαχανικών συμβάλλει στο να μειωθεί η επιθυμία μας για κατανάλωση γλυκών τροφών.


Πηγή: healthreport.gr