Κανονισμός Λειτουργίας Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής - Ομόφωνο “Ναι” από το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κανονισμός Λειτουργίας Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής - Ομόφωνο “Ναι” από το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης



Στο πλαίσιο της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης, ενέκρινε ομόφωνα τον Κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, που όπως είναι γνωστό ο Δήμος Θέρμης επαναλειτουργεί από τους θερινούς μήνες, επενδύοντας μέσα από την απόκτηση γνώσεων των παιδιών σε ένα πιο ασφαλές μέλλον, χωρίς ατυχήματα, με υγιή σκέψη και οδική κουλτούρα. 

Με την απόδοση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, επιδιώκεται η γνωριμία των μαθητών μας με τους κανόνες οδικής ασφάλειας και η συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα ευαισθητοποιηθούν και θα αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής.

Αναλυτικά, στο Άρθρο 6 του Κανονισμού προβλέπεται ο τρόπος λειτουργίας του Πάρκου, ενώ παρουσιάζονται με κάθε λεπτομέρεια και οι Κανόνες Ορθής Χρήσης του Πάρκου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής θερμης


ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

1. Τα παιδιά που παρακολουθούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το σχολείο τους συνοδεύονται και επιβλέπονται αποκλειστικά από τους δασκάλους – νηπιαγωγούς τους. Τα μεμονωμένα παιδιά που επισκέπτονται το ΠΚΑ συνοδεύονται και επιβλέπονται αποκλειστικά από γονέα, κηδεμόνα, πρόσωπο που ασκεί την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ανήλικου κλπ. 

Ο Δήμος Θέρμης, το προσωπικό του Δήμου και του ΠΚΑ, και ο εκάστοτε υποστηρικτής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων δε φέρουν καμιά νομική, ποινική, αστική ευθύνη ή επιμερισμό ευθύνης σε ποσοστά, καταβολή χρηματικής αποζημίωσης κλπ για τυχόν ατύχημα, τραυματισμό κοκ.

2. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά το πρόγραμμα είναι ο αριθμός των παιδιών να μην υπερβαίνει τα 30 άτομα ανά ηλικιακή ομάδα.

3. Α΄ ηλικιακή αμάδα: μαθητές νηπιαγωγείων ηλικίας 4 έως 5 ετών

4. Β΄ ηλικιακή αμάδα: παιδιά Α’, Β’ και Γ’ τάξης Δημοτικού

5. Γ΄ ηλικιακή αμάδα: Δ, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού

6. Τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του ΠΚΑ με τη δέουσα προσοχή και να αποφεύγουν τη δημιουργία ζημιών, τόσο στον εξοπλισμό όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

7. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους το ατομικό τους νερό και φαγητό.

8. Τα παιδιά πρέπει να φορούν καπέλο τις ηλιόλουστες μέρες και να είναι ζεστά ντυμένα το χειμώνα.

9. Η χρήση του ΠΚΑ είναι δωρεάν και πραγματοποιείται μετά από προγραμματισμένο ραντεβού με τον υποστηρικτή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

10. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών αναστέλλεται η λειτουργία του ΠΚΑ για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, ενώ οποιαδήποτε προγραμματισμένη επίσκεψη μετατίθεται σε διαφορετική ημερομηνία μετά από συνεννόηση με τον υποστηρικτή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

11. Με ευθύνη των επισκεπτών ο χώρος του ΠΚΑ διατηρείται καθαρός. Η απόθεση των απορριμμάτων θα γίνεται στα καλάθια απορριμμάτων που διαθέτει ο χώρος.

12. Όλοι οι επισκέπτες του ΠΚΑ οφείλουν να συμμορφώνονται στις υποδείξεις του προσωπικού και του υποστηρικτή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.



Υπενθυμίζεται ότι τo εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πέρκου, περιλαμβάνει γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, την παρουσίαση των δομικών στοιχείων του ΠΚΑ, την εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων), την πρακτική εξάσκηση και τέλος την αξιολόγηση των μικρών μας φίλων και υλοποιείται σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. “ACTIVE HELLAS”, η οποία εξειδικεύεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας . 

Η όλη εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνεται βιωματικά, με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και με την χρήση πλήρως ανανεωμένου μηχανοκίνητου εξοπλισμού (ολοκαίνουργια μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα- ποδήλατα, κράνη, κλπ) και το πρόγραμμα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ για τα δημοτικά σχολεία του Δήμου και λειτουργεί μόνο κατά τις πρωινές ώρες και μόνο για την εξυπηρέτηση των δημοτικών σχολείων.

Στην προσπάθεια καλύτερης οργάνωσης των επισκέψεων των σχολειών μας όλες οι Διευθύνσεις των σχολείων μπορούν να επικοινωνήσουν με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ή το Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Θέρμης :

ACTIVE HELLAS ΚΟΙν.Σ.Επ.
τηλ. & fax 2313-071042
e-mail activehellas1@gmail.com
υπεύθυνος κ. Κωνσταντίνος Σινάκος

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού
Τηλ 2313-300765
Fax 2313-300717
e-mail : paideia@thermi.gov.gr