Η παγκόσμια καμπάνια «Μια μπάλα για όλους» στην 84η ΔΕΘ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η παγκόσμια καμπάνια «Μια μπάλα για όλους» στην 84η ΔΕΘ





Μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει μια μπάλα ειδικά για τυφλούςΗ παγκόσμια καμπάνια «A Ball for All» έχει ως στόχο τη δωρεάν δι­ανομή μπαλών και για τυφλά παιδιά. Η καινοτόμος αυτή μπάλα σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργήθηκε από τον Ηλία Μάστορα και το σωματείο Όραμα Νέων Youthorama. Είναι μια μπάλα σχεδιασμένη να είναι ελαφρύτερη από τη μπάλα που χρησιμοποιείται στο ποδό­σφαιρο τυφλών, μικρότερου μεγέθους και με ενσωματωμένα κου­δουνάκια, ειδικά για να παίζουν και παιδιά με πρόβλημα όρασης.

Η ξεχωριστή αυτή καμπάνια υποστηρίχθηκε την πρώτη της χρονιά από το Erasmus+ Αθλητισμός, UEFA Foundation for Children, Save the Dream Qatar Foundation, Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθη­σης – Erasmus+ Νεολαία. Μέσω αυτών των προγραμμάτων αλλά και άλλων χορηγών, έχουν ήδη μοιραστεί πάνω από 3.000 μπάλες σε 99 χώρες στις 5 ηπείρους.

Φέτος, στη δεύτερη χρονιά της καμπάνιας, το εκπαι­δευτικό πρόγραμμα υποβλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιστοποιήθηκε για όλα τα σχολεία της χώρας μας από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 Η ετήσια πιλοτική του φάση υπο­στηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύ­ρος Νιάρχος και περιλαμβάνει τη δωρεάν διανομή εκπαιδευτικού πακέτου για κάθε παιδί και κάθε σχολική μονάδα όπου φοιτά. 

Ανα­λυτικά περιέχει: την ειδική μπάλα, ειδική μάσκα, ψηφιακό υλικό με 15 ασκήσεις με τη χρήση της ειδικής μπάλας και με αφήγηση των κανο­νισμών, έντυπο υλικό για βλέπο­ντες αλλά και σε γραφή braille.


Έχει ήδη χαρτογραφηθεί τριψή­φιος αριθμός σχολείων όπου θα ταχυδρομηθούν από το δικαιούχο φορέα Όραμα Νέων Youthorama τα πακέτα με την έναρξη της σχο­λικής χρονιάς ενώ θα γίνει σε επιλεγμένα σχολεία επιτόπια πα­ρέμβαση για την ποιοτική έρευνα του προγράμματος. 

Έχει εκπονηθεί μελέτη αξιολόγησης του προγράμ­ματος ενώ πιλοτικά θα πραγμα­τοποιηθεί η εκδήλωση απονομής «Λευκές Σημαίες» στα σχολεία που θα υλοποιήσουν δράσεις με στόχο τον «Αθλητισμό για όλους».

Στην πιλοτική του φάση θα αξιολογηθούν οι τρεις πυλώνες παρέμβασης με τη χρήση της καινοτόμου μπάλας:

• Προσωπικής ανάπτυξης των παι­διών με πρόβλημα όρασης στα ει­δικά σχολεία

• Συμπερίληψης των παιδιών με πρόβλημα όρασης σε γενικά σχο­λεία

• Ενσυναίσθηση και κοινωνικής ευαισθητοποίησης στη μαθητική κοινότητα όπου δε φοιτούν παιδιά με πρόβλημα όρασης στα σχολεία τους

Το σωματείο Όραμα Νέων Youthorama σας προσκαλεί στην επίσημη εκδήλωση έναρξης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μία μπάλα για όλους» με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 12:00 μπροστά από το Περίπτερο 14 στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα παρεβρεθεί ο Ευρωβουλευτής και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου EURO 2004 κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.