Η νεολαία συνάντησε τις ρίζες της παράδοσης στον Αγιο Αντώνιο. Ενα 4ημερο που τα είχε όλα (φωτορεπορταζ) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η νεολαία συνάντησε τις ρίζες της παράδοσης στον Αγιο Αντώνιο. Ενα 4ημερο που τα είχε όλα (φωτορεπορταζ)


Το εορταστικό 4ήμερο στον Αγιο Αντώνιο δεν ήταν ένα ακόμη πανηγύρι στο τέλος του καλοκαιριού. Δεν ήταν καν μια ακόμη εκδήλωση. Από τη πρώτη στιγμή καταλάβαινες ότι ήταν κάτι διαφορετικό... 

Ενα μικρό χωριό - μια μεγάλη αγκαλιά. Αγκαλιά στη παράδοση και τους νέους, αγκαλιά στις ρίζες και το μέλλον.

Μια διοργάνωση από ένα Σύλλογο νέων που δεν είχε σε τίποτε να ζηλέψει από άλλες, ξεκίνησε στις 5 Σεπτέμβρη φέρνοντας κοντά τους μικρούς φίλους με το κυνήγι του θησαυρού και έληξε εχθές το βράδυ με το 3ο αντάμωμα Παράδοσης 

Θρακιώτες, Σαρακατσάνοι και Πόντιοι, νέοι άνθρωποι γεμάτοι Ελλάδα, εκπροσώπησαν για άλλη μια χρονιά επάξια τους Συλλόγους τους και χάρισαν στον κόσμο που παραβρέθηκε υπέροχο θέαμα με μουσική και χορό από τις ρίζες μας.

Σε μια μικρή πλατεία, Κυριακή βράδυ με λίγο αεράκι, νέοι ξεκίνησαν τον χορό, ηλικιωμένοι καμάρωναν τη νεολαία και η μουσική έδινε τον ρυθμό. Τοπικά εδέσματα, λίγο τσιπουράκι και το πανηγύρι αρχίζει να αποκτά τη πραγματική του διάσταση. Ντόπιοι και επισκέπτες πιάνονται να χορέψουν μαζί με τους συλλόγους. Ολοι μαζι, μια ζεστή ατμόσφαιρα σε μια κατά τα άλλα δροσερή βραδιά.

Λίγο μετά οι Σύλλογοι χωρίζουν. Αλλο δρόμο οι Θρακιώτες, άλλο οι Σαρακατσάνοι και άλλο οι Πόντιοι. Απο διαφορετικούς δρόμους, άλλες κατευθύνσεις, ανταμώνουν ξανά στο σχολείο του χωριού καταχειροκρουτούμενοι.  Λίγα λόγια από τη πρόεδρο, ενας λιτός χαιρετισμός και η μουσικοχορευτική Παράσταση ξεκινά.

Δε χρειάζεται να είσαι Θρακιώτης για να χαρείς βλέποντας να χορεύουν "Ποδαράκι", δε χρειάζεται να είσαι Σαρακατσάνος για να νιώσεις περήφανος με το "Τσάμικο", δε χρειάζεται να είσαι Πόντιος για να ανατριχιάσεις βλέποντας τον "Πυρρίχιο". Χρειάζεται να είσαι Ελληνας και για να μπορείς να το νοιώσεις σε όλη του την έκταση, πρέπει να βρεις αυτό που κατάφερε να βρει η νεολαία του Αγίου Αντωνίου: Τις ρίζες σου.

Καλό 4ο αντάμωμα του χρόνου...
THERMISnews.gr

Το THERMISnews ήταν εκεί και παραθέτει φωτογραφίες από το 3ο αντάμωμα με παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης για όλα τα μέσα χωρίς περιορισμούς. Η παράδοση πρέπει να διαχέεται.





THERMISnews.gr




















THERMISnews.gr






THERMISnews.gr







THERMISnews.gr