Τελευταία Νέα:

4ήμερο εκδηλώσεων στον Αγ.Αντώνιο - Δείτε το πρόγραμμαH Κοινότητα και η Νεολαία Αγίου Αντωνίου διοργανώνουν και για αυτή τη χρονιά ένα εορταστικό 4ήμερο που τα έχει όλα. 


Το Πανηγύρι του Αγίου Αντωνίου και το 3ο Αντάμωμα της Παράδοσης έρχονται από τις 5/9 και κορυφώνεται στις 8 Σεπτεμβρίου με πολύ χορό και τραγούδι.
Το THERMISnews.gr θα είναι εκεί για να μεταφέρει σε όσους δε μπορέσουν να παρευρεθούν εικόνες και video μιας καλά διοργανωμένης εκδήλωσης που θα αφήσει το στίγμα της σ'αυτό το καλοκαίρι μέσα από 4ημέρες μουσικής παράδοσης. 


Δείτε αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα καθώς και τον χαιρετισμό της προέδρου της Κοινότητας Πουρσανίδου ΚαλλιόπηςΧαιρετισμός Προέδρου 

Συντοπίτισσες & Συντοπίτες Φίλες & Φίλοι 
Ο πολιτισμός ενός λαού αποτελεί και την ταυτότητα του. Η ιστορική μνήμη του είναι ένας ανεκτίμητος σύμβουλος για να χαράξει την πορεία του στο μέλλον. Πολιτισμός, ήθη, αξίες, έθιμα και παραδόσεις, μουσική και χορός, αντιλήψεις και συμπεριφορές. Αυτά προσπαθούμε να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε. 

Στη Ελλάδα η παράδοση είναι ακόμα ζωντανή και θα παραμείνει εάν εμείς οι ίδιοι φροντίσουμε και πασχίσουμε γι’ αυτό. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε ως λαός, παρά την προσπάθεια καταπάτησης της υπέρλαμπρης ιστορίας μας, εμείς οφείλουμε να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, ως βασικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας. Αυτός, λοιπόν, είναι και ο σκοπός μας. Να ανταμώσουμε τις ρίζες μας στον τόπο μας. 


Ένας τόπος, στον οποίο συμβιώνουν πολλά χρόνια τώρα Έλληνες του Πόντου, Θρακιώτες και Σαρακατσάνοι. Απόφαση μας να τους τιμάμε κάθε χρόνο. Και βεβαίως να τιμούμε κάθε παράδοση και περιοχή της Ελλάδας. Φέτος αφιερώνουμε μια μέρα στην περιοχή της Μακεδονίας μας. Συντοπίτες και συντοπίτισσες, φίλες και φίλοι, με τα μάτια της ψυχής μας πάντα ανοιχτά και με αίσθημα ευθύνης για την βαριά κληρονομιά μας, σας προσκαλούμε στις Εορταστικές Εκδηλώσεις του Πανηγυριού μας προς τιμήν της «Γεννήσεως της Θεοτόκου» και του 3ου Ανταμώματος της Παράδοσης από Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. 


Καλή Αντάμωση φίλοι μας! 

Η Πρόεδρος της Κοινότητας 
Πουρσανίδου Καλλιόπη


Δεν υπάρχουν σχόλια