Πάθατε κράμπα στη θάλασσα; Συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε με ασφάλεια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πάθατε κράμπα στη θάλασσα; Συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε με ασφάλεια


Η αυξημένη θερμοκρασία το καλοκαίρι έχει επιπτώσεις και στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να παθαίνουμε συχνότερα κράμπες.

Ο ιδρώτας, η απώλεια υγρών, ασβεστίου και καλίου και η έντονη ζέστη εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία του αίματος με συνέπεια να εκδηλώνονται οι γνωστές σε όλους μας κράμπες.

Αν και στην πλειονότητά τους δεν υποκρύπτουν κάποιο πρόβλημα υγείας, στην περίπτωση που επιμένουν για μεγάλο διάστημα, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι συμβαίνουν ξαφνικά και εκτός από τον έντονο πόνο που προκαλούν, δεν επιτρέπουν στους μυς, που έχουν προσβληθεί, να λειτουργήσουν κανονικά.

Στην περίπτωση που πάθετε κράμπα μέσα στο νερό, πρέπει να κρατήσετε την ψυχραιμία σας προκειμένου να μη θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή σας. Συνήθως οι κράμπες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, εμφανίζονται εξαιτίας του έντονου ρυθμού που καταβάλλουν οι μύες.

Πώς θα τις αντιμετωπίσετε;
  1. Κρατήσετε την ψυχραιμία σας όσο και αν ακούγεται δύσκολο.
  2. Γυρίστε ανάσκελα και προσπαθήστε με τα δάχτυλα του χαλαρού σας ποδιού να τεντώσετε το πόδι που έχει πάθει την κράμπα, πιέζοντάς το στην περιοχή των δαχτύλων.
  3. Προσπαθήστε κολυμπώντας αργά να βγείτε προς την ακτή, σε ύπτιο στυλ.
  4. Πιείτε πολύ νερό για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας.


Πηγή: healthreport.gr