Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης στα υπουργεία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης στα υπουργεία




Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου και βαθμολόγιο των νέων υπουργών θα θέσει ο πρωθυπουργός.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπληξε για ακόμα μια φορά με την εισαγωγή ενός νέου συστήματος ελέγχου των κυβερνητικών στελεχών. Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός θα ξέρει ανά πάσα στιγμή την εξέλιξη όλων των ανοικτών θεμάτων που διαχειρίζονται τα υπουργεία και θα μπορεί να αξιολογεί την απόδοσή τους.
Το συγκεκριμένο μέτρο ανακοινώθηκε λίγο πριν το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου και ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου μεταφέρθηκαν 18 ντοσιέ, τα οποία προορίζονταν για τους υπουργούς. Κάθε ένας υπουργός θα παραλάμβανε το ντοσιέ που αφορά το υπουργείο του. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι στόχοι που καλούνται να να φέρουν εις πέρας. 
Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτζος θα παρακολουθεί με ηλεκτρονικό τρόπο την εξέλιξη του έργου κάθε υπουργείου και θα τους αξιολογεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλυσε το νέο μοντέλο διακυβέρνησης στους υπουργούς παρουσιάζοντας ένα σχετικό γράφημα για το πώς θα συνδέονται ηλεκτρονικά τα υπουργεία μεταξύ τους και το πώς θα βαθμολογούνται οι υπουργοί.
Σε αυτό το γράφημα περιγράφονταν λεπτομερώς όλα όσα πρέπει να τρέξουν οι υπουργοί μέχρι το τέλος του χρόνου.
«Σε προηγμένες χώρες η ηλεκτρονική διασύνδεση των υπουργείων υπάρχει ήδη ενώ για εμάς θα είναι μια καινοτομία» δήλωσε ο υπούργος Εσωτερικών Γιώργος Γεραπετριτης βγαίνοντας από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.
Μάλιστα έφερε το παράδειγμα της Εσθονίας όπου υπάρχει ήδη το σύστημα αυτό και έχει εξαίρετα αποτελέσματα ενώ παρομοίασε την Ελλάδα με Ουγγάντα σχετικά με το ζήτημα. Την υψηλή εποπτεία του συστήματος θα έχει ο πρωθυπουργός. 
«Ο πρωθυπουργός θα μπορεί να είναι 24 ώρες online», συμπλήρωσε.