Πολύτιμη δράση και προσφορά της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Θέρμης την περασμένη εβδομάδα σε Θέρμη αλλά και Χαλκιδική - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πολύτιμη δράση και προσφορά της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Θέρμης την περασμένη εβδομάδα σε Θέρμη αλλά και Χαλκιδική



Με την πολύτιμη συνδρομή και υπηρεσίες των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης εντοπίστηκε εξαφανισμένη ηλικιωμένη γυναίκα που έπασχε από άνοια στο Δήμο Θέρμης. 


Παράλληλα, οι εθελοντές μας συμμετείχαν και στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών της μεγάλης θεομηνίας στη Χαλκιδική.


Αναλυτικά, συνεχίζουν να δίνουν ένα σημαντικό παράδειγμα ανθρωπιάς και εθελοντικής προσφοράς οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης .

Η Εθελοντική μας Ομάδα, για μία ακόμη φορά προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο συνάνθρωπο δημιουργώντας παράλληλα τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή, ολοένα και περισσότερων δημοτών μας στην εθελοντική δράση και προσφορά.

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, έχουν αποδείξει πολλές φορές τη σημαντική συμβολή τους στην τοπική κοινωνία, αποτελώντας ταυτόχρονα πολύτιμους συνεργάτες του Δήμου μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Την εβδομάδα που μας πέρασε, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας στη δίνη των τραγικών στιγμών που βίωσε και βιώνει ως σήμερα η Χαλκιδική, προσφέροντας βοήθεια και συνδράμοντας όπου τους ζητήθηκε με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

Παράλληλα την περασμένη Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των συνδημοτών μας και από συντονισμένες προσπάθειες της ομάδας και του κ. Μίλτου Μπενάκη από την ομάδα της ΕΠΟΜΕΑ , βρέθηκε ηλικιωμένο άτομο που έπασχε από άνοια και είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Η ηλικιωμένη κυρία ήταν καλά στην υγεία της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Παπανικολάου.




Το Σωματείο "Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης" είναι μία μη Κυβερνητική Οργάνωση, ιδρύθηκε το 2012 και εντάχθηκε στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας με τον Αρ.Μητρώου 03/2012. Με έδρα το Δήμο Θέρμης, έχει ως περιοχή δράσης το Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο. 
Σκοπός του Σωματείου είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης και εν γένει δράσης που διέπεται από ειρηνικά και φιλανθρωπικά συναισθήματα. Πάντα υπό τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος, σε περιόδους καταστροφών και εκτάκτων αναγκών (χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές, αναζήτηση αγνοούμενων κ.α.) προσφέρει βοήθεια με υλικό και έμψυχο δυναμικό, στα πλαίσια διάσωσης.  
Οι μοναδικοί πόροι του σωματείου είναι η οικονομική ενίσχυση από το Δήμο Θέρμης και πόροι προερχόμενοι από την ένταξη σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εθελοντισμού, ο εθελοντισμός είναι μέσο για την επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης και κοινωνικής ολοκλήρωσης και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, δημιουργώντας δεσμούς εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης επενδύοντας στο κοινωνικό κεφάλαιο.
Είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι όλων των κοινωνικοοικονομικών τάξεων και ηλικιών μπορούν να συμβάλλουν στη θετική εξέλιξη και αλλαγή, μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο προώθησης της ενεργής και υπεύθυνης κοινωνικής συμμετοχής και των κοινωνικών δικτύων του ατόμου, ενώ συνιστά μείζονα δύναμη ενδυνάμωσης της τοπικής ανάπτυξης και της Κοινωνίας Των Πολιτών.
Έτσι, σε μια εποχή ολοένα και αυξανόμενων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά εξέχουσα σημασία υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική.