Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο: Πέθαναν την ίδια ημέρα μετά από 71 χρόνια γάμου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο: Πέθαναν την ίδια ημέρα μετά από 71 χρόνια γάμου

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο: Πέθαναν την ίδια ημέρα μετά από 71 χρόνια γάμου

Σε αντίθεση με ό,τι επιτάσσουν οι καιροί, γνωριμίες μέσω social media και σχέσεις με ημερομηνία λήξης μέσω ιστοσελίδων διαδικτυακών ραντεβού, η ιστορία ζωής του 94χρονου Herbert DeLaigle και της 88χρονης συζύγου του Marilyn Frances DeLaigle ξεκίνησε αλλιώς και κατέληξε αλλιώς. 


Το ειδύλλιό τους ξεκίνησε πριν από 72 χρόνια σε μία καφετέρια.
Έκτοτε, έζησαν αχώριστοι, επιβεβαιώνοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο τους όρκους των μελλόνυμφων. Τους δύο τους πράγματι χώρισε ο θάνατος: 12 ώρες αφότου άφησε την τελευταία του πνοή ο 94χρονος, κατέληξε και η επί επτά δεκαετίες σύντροφός του.
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μαζί έξι παιδιά, 16 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 3 τρισέγγονα.
Το σύνδρομο της «ραγισμένης καρδιάς»
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν δύο σύντροφοι ή δύο μέλη μιας οικογένειας πεθαίνουν με διαφορά λίγων ωρών, συνήθως ο δεύτερος θάνατος αποδίδεται στο λεγόμενο σύνδρομο της «ραγισμένης καρδιάς».
«Το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς – το οποίο είναι στην πραγματικότητα υπαρκτό – εκδηλώνεται όταν κάποιος μαθαίνει αιφνιδιαστικά σοκαριστικά νέα. Σ’αυτήν την περίπτωση ο οργανισμός του απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες συγκεκριμένων ορμονών στο κυκλοφορικό, οι οποίες ‘βομβαρδίζουν’ την καρδιά», εξηγεί ο δρ. Matthew Lorber, ψυχίατρος στο νοσοκομείο Lenox Hill της Νέας Υόρκης.
Ένα σοβαρό συναισθηματικό σοκ μπορεί να προκαλέσει ξαφνική αποδυνάμωσης της καρδιάς προκαλώντας κάτι ανάλογο μιας καρδιακής προσβολής.

cnn.gr