Πυροπροστασία βρεφ/κών σταθμών, Ανάπλαση πλατείας Πλαγιαρίου και Κόμβοι Κουγιάμη, τα έργα που ανακοίνωσε ο Δήμος Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πυροπροστασία βρεφ/κών σταθμών, Ανάπλαση πλατείας Πλαγιαρίου και Κόμβοι Κουγιάμη, τα έργα που ανακοίνωσε ο Δήμος Θέρμης



Τρία σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, δημοπρατούνται μέσα σε τρεις μέρες την επόμενη εβδομάδα.


Πρόκειται για

  • την πυροπροστασία βρεφονηπιακών σταθμών Θέρμης & Βασιλικών προϋπ. 101. 702€ που δημοπρατείται την Τετάρτη 12 Ιουνίου, 
  • την ανάπλαση της Πλατείας του Πλαγιαρίου, προϋπ. 400.000€, που δημοπρατείται την Πέμπτη 13 Ιουνίου και 
  • τους κυκλικούς κόμβους στην οδό Α. Κουγιάμη και άλλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση συνθηκών οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του δήμου προϋπ. 500.000€ τα οποία δημοπρατούνται την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019.

“Είναι έργα αναγκαία, που αφορούν την ασφάλεια και την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των πολιτών για τη δημοπράτηση των οποίων έχουμε δώσει αγώνα στο πλευρό της τεχνικής υπηρεσίας” σημειώνει ο Απόστολος Τσολάκης, αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών. Η δημοπράτηση όλων αυτών των έργων, που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους του δήμου, είχε προγραμματιστεί να γίνει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2019, ωστόσο, μια αλλαγή στο νόμο περί ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων υπαγόρευσε νέες αλλαγές στα τεύχη δημοπράτησης και τη συνεπακόλουθη μετάθεση των δημοπρατήσεων.


Αναλυτικά, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 δημοπρατείται η εφαρμογή δύο εγκεκριμένων μελετών ενεργητικής πυροπροστασίας βρεφονηπιακών σταθμών Θέρμης & Βασιλικών. Το έργο προϋπολογισμού 101.702 ευρώ, θα εκτελεστεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Θέρμης και των Βασιλικών και αφορά στην αποξήλωση υφιστάμενων δικτύων σωληνώσεων συστήματος καταιονισμού και εγκατάσταση νέων, εγκατάσταση πινάκων, κομβίων ειδοποίησης και φαροσειρήνων πυρόσβεσης, εγκατάσταση δικτύων καλωδιώσεων σύνδεσης των στοιχείων της εγκατάστασης, εγκατάσταση πυροσβεστήρων, εγκατάσταση τοπικών συστημάτων κατάσβεσης, τοποθέτηση πυράντοχων θυρών, αλλαγή φοράς εξωτερικών θυρών και μετατροπή τους σε εξόδους διαφυγής, τοποθέτηση φωτιστικών ασφαλείας, κατασκευή τοιχίων τσιμεντοσανίδας και εγκατάσταση συνοδών θυρών, και πλήρη αποκατάσταση κάθε στοιχείου των χώρων επέμβασης.

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 δημοπρατείται η ανάπλαση του κεντρικού πάρκου στο Πλαγιάρι συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Το έργο αφορά σε εργασίες επισκευής και συντήρησης του πάρκου της Κοινότητας Πλαγιαρίου που βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του κοινόχρηστου χώρου και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει ανακατασκευή της παιδικής χαράς, αντικατάσταση των παιχνιδιών με νέα πιστοποιημένα, δημιουργία ελεύθερου χώρου άσκησης με πιστοποιημένα όργανα ενηλίκων, ώστε να δημιουργηθεί λειτουργικό και καλαίσθητο περιβάλλον. Επίσης, περιλαμβάνει ανακατασκευή, συντήρηση και επισκευή των αρχιτεκτονικών κατασκευών του πάρκου όπως πεζοδρόμια, πλακοστρώσεις και τοιχία, κιόσκι, κερκίδες, χώρο εκδηλώσεων, την αύξηση πλάτους πεζοδρομίων, την τοποθέτηση περίφραξης στην παιδική χαρά, την τοποθέτηση βρύσης με πόσιμο νερό, την τοποθέτηση καλαθιών απορριμμάτων και καθιστικών, την αντικατάσταση και ενίσχυση αρδευτικού συστήματος.

Στο ίδιο πλαίσιο θα γίνουν εργασίες συντήρησης του αναψυκτηρίου, θα κατασκευαστεί νέο υπόγειο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού για την εξασφάλιση επαρκούς και ομοιόμορφου επιπέδου φωτισμού, ενώ θα ενισχυθεί το πράσινο.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 δημοπρατούνται οι δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι στην οδό Α. Κουγιάμη που στόχο έχουν την ενίσχυση της ασφάλειας των διερχομένων.
Οι παρεμβάσεις, εκτός από τις εργασίες διαμόρφωσης των δύο κυκλικών κόμβων στη συμβολή της οδού Απ. Κουγιάμη με τις οδούς Αθ. Διάκου και Α. Παπανδρέου, περιλαμβάνουν την κατασκευή πεζοδρομίων στον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο της οδού Α. Κουγιάμη με την οδό Π. Τσαλδάρη καθώς και τον ηλεκτροφωτισμό του κόμβο εισόδου στον οικισμό Λήδα Μαρία και στις σχολές Καλών Τεχνών και τα ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με στόχο με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων του οικισμού και των φοιτητών και λοιπών χρηστών των εγκαταστάσεων του ΑΠΘ..

Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας , που έχει προϋπολογισμό περίπου 500.000 ευρώ θα γίνει η κατασκευή νησίδας και η κρασπέδωση τμήματος της οδού Αγιορειτών Πατέρων του οικισμού Τριαδίου,μ που βρίσκεται μεταξύ των κοιμητηρίων Τριαδίου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τριαδίου, του οποίου η ανακατασκευή είναι στη φάση της ολοκλήρωσης. Το συνολικό μήκος του δρόμου που θα διαμορφωθεί είναι περίπου 160 μέτρα.

Στο ίδιο έργο προβλέπεται, ακόμη, η ανύψωση ή ο υποβιβασμός φρεατίων εντός του πλάτους της οδού, καθώς και εργασίες διαγράμμισης για την κατασκευή διαβάσεων πεζών μπροστά από το σχολείο ώστε το τελευταίο να συνδεθεί ομαλά με το οδικό δίκτυο για την ασφάλεια των μετακινήσεων των μαθητών και των λοιπών χρηστών του σχολείου.