Τελευταία Νέα:

Η Ημερίδα για την κυκλική οικονομία στη Θεσσαλονίκη - Παρασκευή 7/6/2019

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου

Ημερίδα με θέμα «Κυκλική οικονομίας» διοργανώνεται την προσεχή Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, από την ενημερωτική ιστοσελίδα GrTimes.gr.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την ανάδειξη των αξιών της κυκλικής οικονομίας, που είναι πλέον δημόσια πολιτική και μέρος της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της χώρας μας, την ανάγκη να γίνει κατανοητή η πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί και οι προοπτικές που δημιουργούνται και αφετέρου την ανάγκη πληροφόρησης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης φορέων αλλά και πολιτών.
Η ημερίδα διαρθρώνεται σε τρεις άξονες:
Α. Κυκλικές Πόλεις
«Η διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων τον 21ο αιώνα» Η ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών και η ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών επιβάλλει την ενημέρωσή τους σχετικά με τις αρχές που πρέπει να εφαρμόσουν για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων και την κυκλική οικονομία γενικότερα. Ποιο είναι το όραμα της Κυκλικής Πόλης; Ποια είναι η νέα Τιμολογιακή Πολιτική και ποια τα κίνητρα ενίσχυσης της Ανακύκλωσης/χωριστής Συλλογής; Ποιες είναι οι νέες Οδηγίες αποβλήτων και πλαστικών μιας χρήσης; Υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα διαχείρισης αστικών απορριμμάτων;
Β. Στρογγυλό Τραπέζι Υπουργών
«Ευκαιρίες Αγοράς για την Κυκλική Οικονομία στα Βαλκάνια» Με δεδομένο ότι η Θεσσαλονίκη οφείλει να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας και σε ό,τι αφορά τις Βαλκανικές χώρες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Ελλάδας Σωκράτης Φάμελλος, ο Υπουργός Περιβαλλοντικής Προστασίας της Σερβίας Goran Trivan, η Υφυπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας Ornela Cuci, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Φυσικού Σχεδιασμού της Βόρειας Μακεδονίας Jani Makraduli και ο Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης, με συντονιστή τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ISWA) Αντώνη Μαυρόπουλο, συζητούν για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω της κυκλικής οικονομίας.
Γ. Κυκλική Επιχειρηματικότητα
«Βιομηχανική Συμβίωση: Ευκαιρίες/προκλήσεις» & «Έξυπνη, Καινοτόμα, Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα»
Οι νέες δυνατότητες που προκύπτουν με τον όρο «κυκλική επιχειρηματικότητα» και ποια είναι η έννοια της βιομηχανικής συμβίωσης αλλά και οι ευκαιρίες που προκύπτουν. Θα παρουσιαστούν πρακτικά παραδείγματα οικονομικών εργαλείων για υφιστάμενες ή νέες επιχειρήσεις, καθώς και οι δυνατότητες και επιδιώξεις ανάπτυξης εγχώριας βιομηχανίας ανακύκλωσης/ αποδοτικότητα πόρων. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το πλαίσιο μιας νέας επιχειρηματικότητας, η ψηφιοποίηση, τα νέα εργαλεία και οι δυνατότητες χρηματοδότησης. Τέλος, θα παρουσιαστούν πρακτικά παραδείγματα κυκλικής οικονομίας υπό το πρίσμα της καινοτομίας, θετικών πρωτοβουλιών και πρωτοπόρες επιχειρήσεις.
Χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO, Αναστάσιος Τζήκας, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, με θέμα: «Η Κυκλική Οικονομία ως Εθνική Στρατηγική επιλογή».
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια