Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με πλήθος εκδηλώσεων! Αναλυτικό πρόγραμμα. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με πλήθος εκδηλώσεων! Αναλυτικό πρόγραμμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για εκθεση βιβλιου θεσσαλονικηΞεκινάει από σήμερα 9 και θα διαρκέσει και έως τις 12 Μαΐου 2 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO), φέτος είναι αφιερωμένη στην λογοτεχνία των ισπανόφωνων χωρών, ενώ παράλληλα θα τρέξουν και τα καθιερωμένα Φεστιβάλ των Νέων Λογοτεχνών και της Μετάφρασης, η Επαγγελματική Ημέρα, Εκθέσεις και αφιέρωμα στον Γιάννη Μπεχράκη και πολλές άλλες δράσεις και εκδηλώσεις.
Περίπου 500 εκδηλώσεις περιμένουν τους φίλους του βιβλίου στη γιορτή αυτή που αποτελεί τη σημαντικότερη  διοργάνωση του είδους της στην Ελλάδα και μια από τις σημαντικότερες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Επίσης, κοντά στους 300 θα είναι οι συγγραφείς που θα δώσουν το «παρών»  στη διάρκεια του τετραημέρου συμμετέχοντας σε παρουσιάσεις βιβλίων, θεματικές συζητήσεις, φεστιβάλ, προβολές ταινιών, εργαστήρια, εκθέσεις, παράλληλες και άλλες δράσεις. Από αυτούς ξεπερνούν τους 60 οι ξένοι πεζογράφοι, δοκιμιογράφοι και ποιητές, που συμμετέχουν  με την πολύτιμη συνεργασία και υποστήριξη ξένων Ινστιτούτων και Πρεσβειών όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, η Ιρλανδική πρεσβεία, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Προξενείο της Κολομβίας στην Αθήνα, το Ιταλικό Ινστιτούτο. 
Επιπλέον, στην έκθεση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 250 εκδότες, αλλά και  ευρύτεροι φορείς του βιβλίου, ενώ σημαντική θα είναι και η παρουσία μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, μεταφραστών και επαγγελματιών του κλάδου. 
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της έκθεσης ΕΔΩ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ _ΕΚΘΕΣΗ_ΒΙΒΛΙΟΥ