Ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το Κτήμα Γεροβασιλείου 18-19 Μαϊου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το Κτήμα Γεροβασιλείου 18-19 Μαϊου


Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, το Κτήμα Γεροβασιλείου ανοίγει τις πόρτες του, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. 
Με μεγάλη χαρά περιμένει και φέτος, για 15η συνεχή χρονιά, όλους τους φίλους του αμπελιού και του κρασιού, παλιούς και νέους, μικρούς και μεγάλους, στο Κτήμα μας για να γιορτάσουμε μαζί τις Ανοιχτές Πόρτες. 

Σάββατο, 18.05.19 12:00 
«Από Στόμα σε Στόμα. Η ηχογράφηση του ’69» 

Παρουσίαση της νέας έκδοσης.

Κυριακή 19.05.19 12:00 
«Πες μου τ’ όνομά σου», 
του Φοίβου Δεληβοριά   

Ο Φοίβος  Δεληβοριάς και τα παιδικά του τραγούδια έρχονται για να συναντήσουν όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα. 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου 11:00 
«Τα γλυπτά του Αμπελώνα» Θεματική ξενάγηση στην υπαίθρια συλλογή των έργων του Κτήματος με την Τζένη Γεωργάκη (Δρ. Αρχαιολόγος) 


  • Ξεναγήσεις 
  • Γευστικές δοκιμές 
  • Bazaar βιβλίων και αντικειμένων για το αμπέλι, το κρασί, το φαγητό, τον πολιτισμό 
  • “Bring your own bottle”: απολαύστε το γεύμα σας σε μία από τις ταβέρνες της Επανομής με κρασί αγορασμένο από το Κτήμα 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 


Αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων: 


Σάββατο 18 και Κυριακή 19.05.2019, 11:00 
«Τα γλυπτά του Αμπελώνα» με την Τζένη Γεωργάκη (Δρ. Αρχαιολόγος) Γιορτάζουμε μαζί τις Ανοιχτές Πόρτες και τη Διεθνή Μέρα Μουσείων στο Κτήμα Γεροβασιλείου! 

Με την ευκαιρία της φετινής θεματικής του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων) “Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού, το μέλλον της παράδοσης”, ανοίγουμε τις πόρτες μας στην υπαίθρια συλλογή των έργων του Κτήματος. 

Σε μια υπέροχη, ανοιξιάτικη βόλτα ανάμεσα στα αμπέλια, μιλάμε για το μέλλον της παράδοσης και εμπνεόμαστε από έργα σύγχρονης γλυπτικής.  

Σάββατο 18.05.19, 12:00 
«Από Στόμα σε Στόμα. Η ηχογράφηση του ’69» 


Μετά την περσινή πρώτη προσέγγιση της μουσικής παράδοσης της Επανομής, φέτος παρουσιάζουμε μια ιστορική για την Επανομή ηχογράφηση, που πραγματοποιήθηκε το 1969, και αποτελεί το μοναδικό ηχητικό τεκμήριο από το παρελθόν του χωριού. 

Για την έκδοση και τα cd που τη συνοδεύουν θα μιλήσουν οι: -Θανάσης Σακκάς (δάσκαλος) -Γιώργος Κοκκώνης (μουσικολόγος, Aναπληρωτής Kαθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) -Νίκος Διονυσόπουλος (ερευνητής, επιμελητής εκδόσεων) 

Κυριακή 19.05.19, 12:00
«Πες μου τ’ όνομά σου»
του Φοίβου Δεληβοριά 

Παιδιά! Ο Φοίβος  Δεληβοριάς και τα παιδικά του τραγούδια έρχονται να συναντήσουν τα παιδιά, μικρά και μεγάλα… 

«Eδώ είμαστε!  Ουρανοκατέβατοι και απροσδόκητοι αλλά  -ελπίζουμε- ευπρόσδεκτοι. Με τα ανακατεμένα μας μαλλιά, με το Ελεφαντάκι μας, την αδερφή μας την Μυρτώ Δεληβοριά, τη Τζέλα, τη Λέλα, τον Κόρνα, την πόλη μας και τα περίεργα ονόματά μας. Και θέλουμε να μάθουμε ένα-ένα τα δικά σας» λέει ο ίδιος ο Φοίβος. 

Λοιπόν, ο Φοίβος, η Νεφέλη Φασούλη,  ο Γιώργος Κατσάνος με τα οργανάκια του, αλλά κυρίως τα τραγούδια τους τα παιδικά και οι παράξενες ιστορίες τους,  ξεκινούν ένα ταξίδι γνωριμίας με τους μικρούς και μεγάλους  φίλους τους, παρουσιάζοντας το βιβλίο – cd με τίτλο Πες μου τ’ όνομά σου, που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος. 

Σ’ αυτό το βιβλίο ο Φοίβος  θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία όπως την έζησε  όταν ήταν παιδί, που είναι όμως και  η ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους. 

Και στο δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο, τραγουδά μέσα από δεκαπέντε τραγούδια, τις στιγμές αυτής της ιστορίας με το γνωστό δικό του  τρόπο… 

Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι αφού στις παραστάσεις αυτές έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του και το Ελεφαντάκι, και η τρελλοπαρέα του Φοίβου και όλη η αγάπη και το μεράκι που οδήγησαν  στα πρώτα αυτά παιδικά τραγούδια του μοναδικού παραμυθά – τραγουδοποιού… 

Σας περιμένουμε. Για να σας πούμε και κυρίως ν’ ακούσουμε τα ονόματά σας…

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
Πες μου τ΄όνομά σου (παιδική μουσική παράσταση) 
Ερμηνεύει και παίζει κιθάρα ο Φοίβος Δεληβοριάς 
Συμμετέχει η Νεφέλη Φασούλη 
Μαζί τους ο πολυοργανίστας Γιώργος Κατσάνος 
Διάρκεια παράστασης : 60’