Τροχονομικές παραβάσεις και τα πρώτα πρόστιμα για το κάπνισμα σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τροχονομικές παραβάσεις και τα πρώτα πρόστιμα για το κάπνισμα σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Αποτέλεσμα εικόνας για καπνισμα σε καφετεριες

Οι δημοτικοί αστυνομικοί Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συνολικά 355 ενημερώσεις το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου - Πάνω από 25.000 τροχονομικές παραβάσεις


Ξεκίνησαν από τις 14 Μαΐου οι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, σχετικά με την αντικαπνιστική νομοθεσία. 

Αρχικά οι δημοτικοί αστυνομικοί Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συνολικά 355 ενημερώσεις σε καταστήματα το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2019.

Έπειτα ξεκίνησαν οι έλεγχοι από κλιμάκια Δημοτικών Αστυνομικών αλλά και μεικτά κλιμάκια με υπαλλήλους της διεύθυνση δημόσιας υγείας της Π.Κ.Μ.

Τις πρώτες αυτές μέρες οι άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr πραγματοποίησαν 31 ελέγχους σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και βεβαίωσαν έξι προστιμα.

Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών, διενήργησε 256 τακτικούς και έκτακτους ελέγχους σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος για άδεια λειτουργίας, κοινόχρηστου χώρου. Κατά τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 98 παραβάσεις σε 91 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 17 διοικητικές κυρώσεις.

Έλεγχοι και για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο 

Άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκρότησαν συνολικά 48 μικτά κλιμάκια με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε..

Διενεργήθηκαν και 134 αυτοψίες που αφορούν ελέγχους για εγκαταλελειμμένα οχήματα, θέσεις φορτοεκφόρτωσης, υποθέσεις που αφορούν Κ.Υ.Ε. καθώς και για γενικής φύσεως ζητήματα.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε 404 κατ’ οίκον επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν 747 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν.

Πάνω από 25.000 τροχονομικές παραβάσεις σε ένα δίμηνο

Όσον αφορά τον έλεγχο του Κ.Ο.Κ., στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, ανάλογα με το διαθέσιμο κατά περίπτωση προσωπικό και δίνοντας έμφαση στο ιστορικό κέντρο, βεβαιώθηκαν συνολικά 25.233 τροχονομικές παραβάσεις.

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 305 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση, όπως λ.χ. σε ράμπες ή σε αποκλειστικές και γενικές θέσεις που προορίζονται για ΑμΕ.Α.

Στο πλαίσιο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi», διενεργήθηκαν 120.968 έλεγχοι σαρώσεις στοιχείων κυκλοφορίας, τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων όσο και στις θέσεις επισκεπτών. Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος των θέσεων των επισκεπτών στην 5η κοινότητα ξεκίνησε από την 6η Μαΐου, ενώ για έναρξη των ελέγχων στις θέσεις μονίμων κατοίκων θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.

Ακόμη, εξετάστηκαν 1.360 ενστάσεις και διεκπεραιώθηκαν 721 τηλεφωνικές και 89 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά και αφορά σε μαθητές δημοτικών σχολείων, το αρμόδιο εκπαιδευτικό κλιμάκιο πραγματοποίησε 14 επισκέψεις, στη διάρκεια των οποίων απευθύνθηκε σε 418 μαθητές, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.



Πηγή