ΣτΕ: "Οχι" στην "Ενωση Αθεων" που ζήτησαν να κατέβει η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΣτΕ: "Οχι" στην "Ενωση Αθεων" που ζήτησαν να κατέβει η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Ένα συντριπτικό "όχι" είπαν εκ νέου οι Σύμβουλοι Επικρατείας στο αίτημα της Ένωσης Αθέων που ζητούσαν να κατέβει η εικόνα του Χριστού  από την αίθουσα της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων Επικρατείας, μετά από αίτημα που τέθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης των αιτήσεων ακύρωσης που έχει καταθέσει η Ένωση  αλλά και γονείς μαθητών, ζητώντας να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου. 
Με την έναρξη της  διαδικασίας, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Ένωσης Αθέων  έθεσε θέμα να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από τη δικαστική αίθουσα, το οποίο ωστόσο, με παρεμπίπτουσα απόφαση της Ολομέλειας απορρίφθηκε με ψήφους 24 υπέρ έναντι 3 κατά. 
Όσον αφορά το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια, η σύμβουλος Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη που ήταν η εισηγήτρια, εξέφρασε τον προβληματισμό της εάν λόγω της τήρησης αρχείου τίτλων και πιστοποιητικών σπουδών στα Γυμνάσια και Λύκεια παραβιάζεται ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και η Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως προς το σκέλος που αφορά τη θρησκευτική ελευθερία. 
Τα προσωπικά δεδομένα επικαλέστηκε και ο  δικηγόρος της Ένωσης, υποστηρίζοντας  ότι το απολυτήριο του Λυκείου θα συνοδεύει τους μαθητές σε όλη τους τη ζωή και σε όλη τους την  επαγγελματική σταδιοδρομία. 

Στο σημείο αυτό φάνηκε να συμφωνεί και η πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η οποία ανέφερε μάλιστα ότι "ακόμη μετά από αρκετά χρόνια από την αποφοίτηση σου και όταν ακόμη έχεις αποκτήσει και άλλους τίτλους σπουδών, σου ζητούν το απολυτήριο του Λυκείου, το οποίο αναγράφει το θρήσκευμα".