Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία στο Λιβάδι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία στο Λιβάδι

Την Τετάρτη 24 Απριλίου κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θέρμης παρέλαβε από την ανάδοχο εταιρεία τα ανακαινισμένα κτίρια στα οποία θα στεγαστεί το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΕΑ) στο Λιβάδι.
Τα κτίρια είναι καινούρια, ήταν αναγκαίες όμως ορισμένες τεχνικές παρεμβάσεις, για την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών εκπαίδευσης, μόνωσης και θέρμανσης.

 Ας ευχηθούμε ότι όλα θα είναι σύντομα όλα έτοιμα και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η στελέχωση του ΚΕΑ με έμπειρους και ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα οργανώσουν με μεράκι και με την υποστήριξη του Δήμου και των κατοίκων του Λιβαδίου τη νέα αυτή μονάδα εκπαίδευσης, η οποία προβλέπεται να αρχίσει να λειτουργεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

  Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών έχει ετοιμάσει και σηματοδοτήσει ήδη με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών, την καθοδήγηση του έμπειρου ορειβάτη Κλεάνθη Μπουλιώνη και την υποστήριξη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης τρία μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν σε τρεις από τις γύρω βουνοκορφές του Λειβαδίου. 

Τα μονοπάτια είναι μικρής δυσκολίας, ώστε να μπορούν να πεζοπορούν σε αυτά και μαθητές μικρής ηλικίας. Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος έχει εκδώσει ήδη με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Θέρμης έναν χρηστικό ιστορικό και πολιτισμικό οδηγό του Λειβαδίου «Το Λειβάδι », ο οποίος προσφέρεται δωρεάν στους επισκέπτες του ιστορικού αυτού χωριού.