Παρέμβαση Πολιτών για το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ραιδεστού: Διαχρονική προεκλογική κωμωδία ! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών για το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ραιδεστού: Διαχρονική προεκλογική κωμωδία !

Οι κάτοικοι της Νέας Ραιδεστού όλοι, και ιδιαίτερα οι αρμόδιοι των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην κοινότητα της Νέας Ραιδεστού -είτε το ομολογούν είτε … ξεροκαταπίνουν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δυστυχώς και στο θέμα της κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στον οικισμό δεν έχουν τηρηθεί από το δήμαρχο τα υπεσχημένα!
Τα γεγονότα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και αδιάψευστο:
2014: Ο δήμαρχος υπόσχεται ότι θα κατασκευαστεί κλειστό γυμναστήριο, το περίφημο «φουσκωτό», δίπλα στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου/μπάσκετ. Η υπόσχεση ξεφούσκωσε ταυτόχρονα με την απομάκρυνσή του από το χώρο!
2015: Το όνειρο αναζωπυρώνεται με νέα ανακοίνωση ότι τάχα το κλειστό «φουσκωτό» γυμναστήριο θα εγκατασταθεί στο Οικοδομικό Τετράγωνο, κοντά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Το σχέδιο εγκαταλείφτηκε για τεχνικούς λόγους!
2016: Ανακοινώνεται από το δήμο  ότι αρχίζουν διαδικασίες με σκοπό να καθοριστεί νέα χρήση για το ΟΤ 16, με σκοπό να χωροθετηθεί σ’ αυτό το νέο γυμναστήριο, (http://www.thermi.gov.gr/info/?p=49739) κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Πολεοδομίας κι αφού έχουν συνταχθεί οι σχετικές μελέτες κ.λ.π.
2018: Πραγματοποιούνται εντυπωσιακές «πολλαπλές χωματουργικές εργασίες καθώς και εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους» στο ΟΤ  17 με σκοπό να ανεγερθεί επ’ αυτού το νέο κλειστό αθλητικό κέντρο/γυμναστήριο της Νέας Ραιδεστού, δίπλα από το σχολικό προπονητήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Άμεσα διαπιστώνεται (http://www.thermi.gov.gr/info/?p=46492) ότι τα «γεωμετρικά» χαρακτηριστικά του οικοδομικού τετραγώνου και τα υφιστάμενα κτίρια δημιουργούν προβλήματα ανυπέρβλητα και … πέφτει στο κενό κι αυτή η υπόσχεση
2019: Μέρες εκλογών! Ανακοινώνεται ότι επιτέλους έγινε το μεγάλο βήμα για την επιτάχυνση των διαδικασιών και θα ανεγερθεί το κλειστό γυμναστήριο στο ΟΤ 16, καθώς επετεύχθη η αλλαγή χρήσης του οικοδομικού τετραγώνου από «αμιγής κατοικία» σε «Χώρο αθλητισμού» (http://www.thermi.gov.gr/info/?p=46492)
Το γυμναστήριο-γεφύρι της Άρτας χτίζεται και ξαναχτίζεται, από εκλογές σε εκλογές!
Είναι ολοφάνερα τόσο ερασιτεχνικός ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η διοίκηση του δήμου την ανέγερση του γυμναστηρίου, όσο επαγγελματικός είναι ο προεκλογικός εμπαιγμός των κατοίκων της Νέας Ραιδεστού! Είναι φανερό ότι ο δήμος ουδέποτε μελέτησε σοβαρά το θέμα του γυμναστηρίου καθώς δεν χρειάστηκε αφού δεν είχε τη βούληση να ολοκληρώσει το έργο σ’ αυτή τη θητεία.
Εύλογα προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:
  1. Υπήρξε μακροχρόνιος προγραμματισμός για το συγκεκριμένο έργο και ποιος είναι ο υπεύθυνος για τις παλινωδίες αυτές?
  2. Στην τελευταία επίσημη ανακοίνωση της ιστοσελίδας του δήμου, δηλώνεται καθαρά ότι η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου έχει ολοκληρωθεί. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, πάνω σε ποιο οικόπεδο μελετήθηκε? Ή μήπως δεν έχει καμιά σημασία αυτό? Αν η μελέτη είναι τυποποιημένη (προκάτ), τότε ήταν απόλυτα γνωστό το μέγεθος και οι διαστάσεις του κτιρίου! Για ποιο λόγο έγιναν οι χωματουργικές εργασίες σε σημείο που υπάρχει «γεωμετρικό» πρόβλημα χωροθέτησης? Δεν ήταν εφικτό να διαπιστωθεί η λόγω γεωμετρικών χαρακτηριστικών ακαταλληλότητα του χώρου από τους χάρτες, τα τοπογραφικά και την υφιστάμενη αρχιτεκτονική μελέτη, πριν μπουν τα χωματουργικά μηχανήματα να διαμορφώσουν το χώρο αυτό και γίνουν έξοδα και χαθεί χρόνος? Τι ισχύει τελικά? Πάμε και βλέπουμε κι έχει ο θεός?
  3. Έστω και σήμερα, έχει οριστεί η ημερομηνία ολοκλήρωσης των υπόλοιπων μελετών? Της αδειοδότησης? Της ολοκλήρωσης του έργου?
  4. Πότε προβλέπεται η χρηματοδότηση του έργου αυτού, αφού πρόσφατα, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (23-1-2019), ποσό 400.000,00€ δεσμευμένο στον προϋπολογισμό του 2019 για το εν λόγω έργο, μεταφέρθηκε και προορίζεται για την κάλυψη της συμμετοχής του Δήμου στην επισκευή/συντήρηση αύλειων χώρων σχολικών μονάδων, έργο που χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το υφιστάμενο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών ?
Κύριοι της διοίκησηςγιατί εμπαίζετε τους κατοίκους της Νέας Ραιδεστού!
ParemvasiNew
//Σ.Σ.  Το THERMISnews εν όψη των προσεχών εκλογών δημοσιεύει άρθρα, απόψεις  και συνεντεύξεις από όλους τους χώρους,  χωρίς να σχολιάζει και να παίρνει θέση επί των κειμένων που δημοσιεύονται. Η θέση μας είναι αυτή της αντικειμενικής ενημέρωσης και όσα άρθρα αφορούν προσωπικές μας απόψεις θα είναι πάντα ενυπόγραφα. Στο κάτω μέρος κάθε άρθρου μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα. Εαν το σχόλιο δεν είναι προσβλητικό, συκοφαντικό, δεν εγείρει το δημόσιο αίσθημα και είναι γραμμένο στα ελληνικά, θα δημοσιεύεται. Ολες οι απόψεις είναι σεβαστές.