Μαυρομάτης: Θέλουμε να μεταφερθεί ο οικισμός των Ρομά από τα Τσαϊρια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μαυρομάτης: Θέλουμε να μεταφερθεί ο οικισμός των Ρομά από τα Τσαϊρια

Απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, αναφορικά με το πρόβλημα του αυτοσχέδιου καταυλισμού Ρομά που έχει μετατρέψει την περιοχή
Τσαϊρια σε άβατο λόγω των καύσεων καλωδίων και άλλων υλικών με σκοπό την απομόνωση του χαλκού και στη συνέχεια την πώλησή του, αλλά και για τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος για την αντιμετώπισή του.
Η υγεία των πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς από την καύση εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα ρύποι και επικίνδυνα σωματίδια τα οποία εισπνέονται από τους κατοίκους των περιοχών: Περαίας, Νέων Επιβατών, Αγίας Τριάδας, Πλαγιαρίου και Τριλόφου, ανάλογα κάθε φορά της κατεύθυνσης του ανέμου.

Το φαινόμενο είναι πολλές φορές ορατό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται απέναντι στον κόλπο του Θερμαϊκού.

Ο Γιάννης Μαυρομάτης ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συσκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, (Περιφέρεια, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Αεροπορία, ΔΕΗ) για την εξεύρεση λύσης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο μόνο η ΔΕΗ από τις κλοπές μετασχηματιστών και άλλων υλικών από το δίκτυο έχει απώλειες 400 χιλ. ευρώ κάθε χρόνο. Όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού η αστυνομία λέει ότι όσες φορές έχει ειδοποιηθεί για να παρέμβει κάνει έρευνα ωστόσο δεν βρίσκει τίποτα.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαυρομάτης έχουν γίνει επαφές με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ρομά και έχουν καταλήξει ότι ο οικισμός πρέπει να μεταφερθεί, καθώς και οι ίδιοι οι διαμένοντες σε αυτόν θέλουν καλύτερες συνθήκες ζωής, ενώ διαμαρτύρονται για τα άτομα που έρχονται από την περιοχή των Σοφάδων και τη Βουλγαρία και τους δημιουργούν πολλά προβλήματα.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μαυρομάτης πριν ένα μήνα έγινε  και σύσκεψη με την Γ.Γ ΡΟΜΑ του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να εξεταστεί η μεταφορά του οικισμού, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποια επίσημη εξέλιξη.

Ο κ. Μαυρομάτης υπογραμμίζει ότι στόχος του δήμου είναι η αναβάθμιση όλης της περιοχής με τη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου 4η γενιάς, σε μια έκταση 1500 στρεμμάτων.