Aναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας - 5 νέα εξειδικευμένα οχήματα παραδίδονται σε 4 Δήμους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Aναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας - 5 νέα εξειδικευμένα οχήματα παραδίδονται σε 4 Δήμους

Πέντε νέα εξειδικευμένα οχήματα 4Χ4 παραδίδονται στους δήμους – μέλη του Δικτύου για την Υποστήριξη της Λειτουργίας και την
Εκπαίδευση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε Θέματα Φυσικών Καταστροφών (ΔΥΟΠΠ) στo πλαίσιo του προγράμματος e-OUTLAND, που αφορά στην προστασία της βιοποικιλότητας σε προστατευμένες περιοχές NATURA από φυσικές καταστροφές μέσα από την πιστοποιημένη εκπαίδευση και στήριξη των εθελοντών πολιτικής προστασίας.


Σε μια τελετή παράδοσης – παραλαβής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Θέρμης, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Νεάπολης – Συκεών και Κομοτηνής, θα παραλάβουν πέντε νέα σύγχρονα και ειδικά εξοπλισμένα οχήματα 4Χ4 στο πλαίσιο της στήριξής τους στο έργο της Πολιτικής Προστασίας

Τα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στα μέλη του δικτύου παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, εκπροσώπων της Διαχειριστικής Αρχής, Δημάρχων και εκπροσώπων των Δήμων – μελών της ΔΥΟΠΠ, εκπροσώπων του ΕΚΕΤΑ και Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας.
Η δράση που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Πρόγραμμα “eOUTLAND”, με την υποστήριξη του Προγράμματος Συνεργασίας “INTERREG V-A Greece Bulgaria” 2014 – 2020 (ref. Number 1672). 

Οι συμμετέχοντες και Εταίροι του Προγράμματος “eOUTLAND” είναι: (LB) το Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας – ΔΥΟΠΠ, (PB2) το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΚΕΤΑ – ΙΠΤΗΛ), (PB3) ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Δήμων “Maritza”, (PB4) το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών / Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών και (PB5) ο Δήμος του Zlatograd.