Τελευταία Νέα:

Marble cake - Η συνταγή του Ακη Πετρετζίκη

Αποτέλεσμα εικόνας για Marble cake - Η συνταγή του Ακη Πετρετζίκη

Συστατικά
  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο τους, κοσκινισμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 25 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 3 κ.σ. γάλα 3,5% λιπαρά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα στρογγυλή για κέικ  22 εκ..
  • Με το ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας σταδιακά και προσεχτικά να μην πέσει μέσα στο μείγμα κάποιο τσόφλι. Αν θέλουμε τα ρίχνουμε πρώτα σε ένα μπολ για να είμαστε σίγουροι.
  • Τα ρίχνουμε ένα ένα τη φορά και πριν ρίξουμε το επόμενο περιμένουμε να απορροφηθεί το προηγούμενο.  Με μία σπάτουλα μαζεύουμε από τα πλαινά τοιχώματα το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα μισό απο το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ίσα ίσα να ανακατευτεί και μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα μέσα στη φόρμα καλύπτοντας τον πάτο καλά.
  • Βάζουμε 3 κ.σ. γάλα μέσα στο μπολάκι με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να γίνει πάστα σοκολάτας. Με μια σπάτουλα, ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το άλλο μισό μείγμα του κέικ που έχουμε μέσα στο μπολ. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε τα 2 μείγματα μέσα στη φόρμα και δημιουργούμε ‘’νερά’’ μέσα στο κέικ.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά και όταν τρυπάμε με ένα μαχαίρι το μείγμα εκείνο να βγαίνει καθαρό.
  • Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα και σερβίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια