Σουρωτή: Tριήμερος εορτασμός των Αγίων Αναργύρων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σουρωτή: Tριήμερος εορτασμός των Αγίων Αναργύρων


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων από τη Σουρωτή και τις γύρω περιοχές πραγματοποιήθηκε και φέτος το εορταστικό τριήμερο προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων. 

Το πρόγραμμα των θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων ξεκίνησε το Σάββατο 29 Ιουνίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σουρωτής "Η Πηγή" ο οποίος διοργάνωσε ένα ξέφρενο πάρτι για μικρούς και μεγάλους στο Coffee Costa. 

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, στις 7μ.μ. τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 8μ.μ η περιφορά της Ιερής Εικόνας των Αγίων Αναργύρων. Μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού παράσταση Καραγκιόζη για τα παιδιά και η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι και ζωντανή μουσική.

Ανήμερα της γιορτής, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, στις 7 π.μ. τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία και στις 7 το απόγευμα έγινε παράκληση των Αγίων Αναργύρων. Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων πολιτισμού ανέλαβε στις 9 βράδυ το τμήμα Πολιτισμού Σουρωτής που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Ο τριήμερος εορτασμός ολοκληρώθηκε με γλέντι στην πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσική.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Σουρωτής Θωμάς Ασλάνης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους πολίτες που πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού, 
που για μία ακόμη χρονιά διοργάνωσε η Κοινότητα με απόλυτη επιτυχία. Εκατοντάδες άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι έδωσαν το "παρών", έφαγαν, χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι τις πρωινές ώρες. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.
Στο τριήμερο των εκδηλώσεων συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Τσολάκης, Βασίλης Μουστάκας, Στυλιανός Αποστόλου, Στέλιος Γκιζάρης και Γιώργος Αγγέλου, ο εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Γέρμανος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.