Θέρμη: Θλίψη για το θάνατο της Δέσποινας Χουζανά–Ζάχου – Συλλυπητήρια από ποντιακά σωματεία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Θλίψη για το θάνατο της Δέσποινας Χουζανά–Ζάχου – Συλλυπητήρια από ποντιακά σωματεία
Θλίψη έχει σκορπίσει στους Πόντιους της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο η είδηση του θανάτου της Δέσποινας Χουζανά–Ζάχου.

Η εκλιπούσα που ήταν μέλος του σωματείου «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης» είχε γεννηθεί στη Θέρμη από γονείς ποντιακής καταγωγής.

Όπως αναφέρει το σωματείο σε ανακοίνωσή του «η ενασχόληση της με τα θέματα του ποντιακού ελληνισμού ξεκίνησε από πολύ νωρίς.

Εργάστηκε στο σωματείο Παναγία Σουμελά ,όπου ολοκλήρωσε την υπαλληλική της καριέρα. Διακόνησε την Παναγία Σουμελά για πάνω από 40 χρόνια.

Στο Σωματείο μας εκλέχτηκε πολλές φορές μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής και το 2008 – 2012 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, στη θέση της γραμματέως.

Πρωτοστάτησε στην ενθρόνιση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Θέρμης, καθώς και στην κατασκευή του μνημείου της Γενοκτονίας στην Πλατεία Παραμάνα.

Όραμα της ήταν να ολοκληρωθεί η αγιογραφία στο εκκλησάκι Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Τούμπα της Θέρμης.

Καλό ταξίδι Δέσποινα…».


Η Δέσποινα Χουζανά-Ζάχου που έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στους Πόντιους της Θέρμης (φωτ.: Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»


Συλλυπητήρια

Ανακοίνωση για το θάνατο της Δέσποινας Χουζανά-Ζάχου εξέδωσε και το ΔΣ του σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» στον οποίο εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια.

«Η εκλιπούσα υπήρξε εξαίρετο μέλος της ποντιακής κοινότητας. Γεννήθηκε στη Θέρμη από γονείς ποντιακής καταγωγής, εργάστηκε στο «Σωματείο Παναγία Σουμελά», όπου ολοκλήρωσε την υπαλληλική της καριέρα και διακόνησε το Σωματείο, το Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων και το Ίδρυμα για πάνω από 40 χρόνια» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Εξίσου αξιόλογη ήταν η προσφορά της ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Σωματείου Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης» καθώς πρωτοστάτησε στην ενθρόνιση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Θέρμης και στην κατασκευή του μνημείου της Γενοκτονίας των Ποντίων στην κεντρική Πλατεία Παραμάνα.

Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα παρακάτω:
Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης
Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία με αντιπροσωπεία του Δ.Σ
Να δημοσιεύσει το παρόν στον Τύπο»

«Ευχόμεθα, όπως ο Πανάγαθος Θεός, τη μεσιτεία του Αγίου Γεωργίου, κατατάξει την μακαριστή Δέσποινα Χουζανά-Ζάχου, «ἐν σκηναῖς δικαίων και εν χώρα ζώντων» και απαλύνει τη θλίψη του αποχωρισμού για την οικογένειά της. Ελαφρύ το χώμα της μακεδονικής γης που θα την σκεπάσει» καταλήγει η ανακοίνωση.